Menig doet oude club pijn: "Een heel mooie dag"

Menig doet oude club pijn: "Een heel mooie dag"

5 december 2020 – Queensy Menig was de grote man bij de knappe 1-2 overwinning van FC Twente op Ajax. Uitgerekend hij, die de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers doorliep, maar vervolgens te licht werd bevonden, zorgde voor beide Enschedese treffers. Zelf was hij dan ook erg blij dat hij in de Johan Cruijff Arena zo'n optreden kon neerzetten."Het is een heel mooie dag", vertelde een glunderende Menig na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Ik ben een jongen van Amsterdam, een jongen die hier uit de jeugd komt, die hier sinds zijn elfde, twaalfde heeft gespeeld. Terugkomen in de Arena, m'n eerste doelpunten maken in de Arena en m'n eerste winst in de Arena, dat is top."

Zijn doelpunten leken erg op elkaar: vanaf de linkerflank naar binnen komen en de bal met rechts in de verre hoek jagen. "Ik ben hier vaak naar op zoek en nu lukt het", reageerde Menig. "Ik ben blij, want ik train er veel op. Ik zal zeker door blijven trainen en blijven werken aan mijn rendement."

De aanvaller is op dreef bij zijn club, zoals dat eigenlijk voor de hele voorhoede van FC Twente wel geldt. Menig was dan ook complimenteus richting zijn ploeggenoten. "We zitten er lekker in als team, niet alleen die drie voor. Het middenveld staat ook goed, de verdedigers ook en de wissels zijn gretig. Drommel wordt beloond met het Nederlands elftal en we hebben een goede coach en goede assistent."

Lees ook: Ajax lijdt richting Atalanta nederlaag tegen dapper FC Twente

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021