Ultee zet weg omhoog in: "Geen kwestie van alles anders doen"

Ultee zet weg omhoog in: "Geen kwestie van alles anders doen"

5 december 2020 – Het is een mooie week voor Sjors Ultee. Woensdag werd hij officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard en drie dagen later boekte hij met de club de eerste zege van de competitie. "Ik ben heel blij", zei hij na afloop van de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Willem II. "Er moeten nog heel veel punten bij, maar het is een belangrijke stap en voor het gevoel natuurlijk heel lekker."Ultee benadrukte in zijn gesprek met FOX Sports dat hij niet compleet ontevreden was over wat zijn ploeg tot dusver had laten zien dit seizoen. "Ik denk dat we tegen Vitesse en Feyenoord al best goed verdedigd hebben, maar in het aanvalsspel bijna nooit echt goed doordrukte. Dan kwamen we bijna tot een kans en gingen we breien, nog een keer naar links en nog een keer naar rechts. Dan is de kans weg. Daar hebben we wel op getraind: als je in de buurt van een kans komt, ga je daar ook voor. Je gaat de zestien in, brengt ballen erin. Het liefst met een lage voorzet, want dat is ook heel lastig te verdedigen. Het is heel lekker dat dat ook gelijk lukt", doelde hij op de 1-0 die op die manier tot stand kwam.

Fortuna zag Willem II na een 3-0 voorsprong nog terugkomen tot 3-2. "Toch hebben we voor m'n gevoel geen kans weggegeven op de 3-3, omdat je in staat bent om toch elke keer goed te blijven verdedigen. Dat geeft heel veel vertrouwen, maar ik denk dat elke ploeg die 3-0 voor staat en het 3-2 ziet worden, toch een beetje bang wordt. Dat is ook volwassenheid, want we hebben genoeg kansen op de vierde goal gehad. Een counter beter uitspelen, de wedstrijd doodmaken. Het aantal kansen dat je weggeeft is wel heel laag geweest, dus dat is positief."

"Het is geen kwestie van alles opeens anders gaan doen," vertelde Ultee over zijn werkwijze bij Fortuna, "maar wel vaker je niveau halen. Dat lukte ook goed met onze vorige trainersstaf, maar niet vaak genoeg. Dat is vooral belangrijk nu: onze ondergrens moet veel hoger liggen. Dat komt voort uit goed verdedigen. Ik ben heel blij met het verdedigen van vandaag waar je gewoon bijna geen kans weggeeft."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021