Effectief Fortuna boekt nipte eerste zege tegen Willem II

Effectief Fortuna boekt nipte eerste zege tegen Willem II

5 december 2020 – Fortuna Sittard heeft eindelijk haar eerste zege van het seizoen gepakt. In een vermakelijk duel waren de Limburgers enorm effectief, waardoor ze al met een 3-0 voorsprong de rust in gingen. Willem II kwam in de tweede helft nog terug tot 3-2, maar dat was niet genoeg om het feestje van de Fortunezen te verpesten.Fortuna Sittard kende een dramatische seizoenstart tot dusver. De ploeg won nog niet en wacht al vijftien duels op een zege. Met de pas aangestelde hoofdtrainer Sjors Ultee willen de Limburgers weer klimmen op de ranglijst. De Utrechter had zaterdagavond wel met een zwaar gehavende selectie te maken. Hij kon niet beschikken over Mats Seuntjens, Jorrit Smeets, Jaroslaw Jach en Samuel Moutoussamy. Bij Willem II gaat het ook allesbehalve goed. De Brabanders verloren namelijk vijf van de laatste zeven wedstrijden. Trainer Adrie Koster moest het in Sittard zonder Driess Saddiki, Sebastian Holmen en Miquel Nelom doen. Robbin Ruiter keerde weer terug in de basis bij de Tricolores.

Onder het donderende geraas van een vuurwerkshow van de Fortuna-supporters, werd de wedstrijd tussen de twee ploegen uit het rechterrijtje gestart. Het was ook niet lang wachten op de eerste goal in Sittard. George Cox gaf vanaf de linkerflank een verraderlijke voorzet, die tussen de Willem II-verdediging en doelman Ruiter viel. Lisandro Semedo lette als enige op en tikte dan ook eenvoudig de 1-0 binnen bij de tweede paal. Willem II had ook toen het achter stond enorm veel balbezit, maar het was de thuisploeg die er simpelweg veel meer mee deed. De Tilburgers kwamen niet eens tot serieuze doelpogingen, terwijl Fortuna daar juist effectief mee om ging. Eerst schoot Sebastian Polter vanaf elf meter raak, nadat eerder Zian Flemming werd vastgehouden door Jan-Arie Van der Heijden in het stafschopgebied, en daarna schoot Flemming van afstand zelfs de 3-0 binnen.

Ook na de rust leek het nog erger te kunnen worden voor Willem II. Fortuna dacht een penalty te krijgen toen Blom opnieuw naar de penaltystip wees. Flemming werd aan zijn shirtje getrokken door Köhn, maar de VAR Richard Martens corrigeerde de arbiter. Blijkbaar omdat de overtreding werd begaan vóórdat de corner was genomen. Een vreemde situatie, maar Willem II bleef groter leed bespaard.

De spectaculaire comeback van Willem II kwam er niet, alhoewel de Tilburgers wel terugkwamen tot 3-2. Evangelos Pavlidis haalde eerst met een verwoestend hard schot de hatelijke nul van het scorebord en daarna maakte uitgerekend Van der Heijden nog vijf minuten voor tijd de 3-2. Een hete slotfase, inclusief een rode kaart voor Pol Llonch, zorgde uiteindelijk niet voor de ultieme comeback voor de Tricolores. Door de overwinning van Fortuna komen de Limburgers op de zestiende plek in de Eredivisie, twee punten van nummer vijftien Willem II.

Opstellingen en beoordelingen*:
Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6; Lazaros Rota 5 (59. Branislav Ninaj 5,5), Martin Angha 5,5, Roel Janssen 6, George Cox 7; Tesfaldet Tekie 5.5, Zian Flemming 7,5; Ben Rienstra 6, Emil Hansson 6 (72. Mike van Beijnen), Sebastian Polter 6,5, Lisandro Semedo 6,5 (82. Djibril Dianessy –)

Willem II: Robbin Ruiter 4, Derrick Köhn 4 (62. Freek Heerkens 5), Jordens Peters 3,5, Jan-Arie van der Heijden 3, Leeroy Owusu 5; Pol Llonch 4,5, Görkem Saglam 4 (46. Kwasi Wriedt 6), Mike Trésor 6,5; Mats Köhlert 5,5 (79. Wesley Spieringhs –), Evangelos Pavlidis 6, Ché Nunnely 5 (65. John Yeboah 5)

Man of the match: Zian Flemming
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021