Cerny hoopt ooit nog bij Ajax te schitteren: "Zou fantastisch zijn"

Cerny hoopt ooit nog bij Ajax te schitteren: "Zou fantastisch zijn"

5 december 2020 – Vaclav Cerny heeft schitteren bij Ajax nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. De Tsjech speelt momenteel bij FC Twente, dat hem huurt van FC Utrecht. Hij voelt zich uitstekend in Enschede, maar wil ooit nog op hoger niveau slagen.Na tien Eredivisie-duels staat de teller bij hem al op vier goals en vijf assists. Hij geniet vooral van het werken met Ron Jans. "Hoe hij met mij bezig is en hoeveel wij met elkaar praten... Ik waardeer dat enorm. Hij weet dat ik elke dag beter wil worden en hij wil mij beter maken. Dat vind ik fantastisch", zegt Cerny tegen de NOS. Zaterdag speelt hij tegen Ajax, zijn oude werkgever.

Hij hoopt daar ooit nog te slagen. "Ja, natuurlijk. Als dat ooit mag gebeuren, zou het fantastisch zijn. Maar ik ga daar niet op wachten en ik ben nu bij Twente. Het seizoen is nog lang en ik moet maar kijken wat er in de zomer met mij gaat gebeuren. Het is voetbal", zegt Cerny, die nog een contract heeft bij Utrecht.

Van die club hoort hij momenteel echter weinig. "Ik ben nu bij Twente en moet zorgen dat ik een goed jaar draai. Ik hoor vrij weinig van FC Utrecht, maar dit is voor mij de eerste keer dat ik ben verhuurd, dus ik weet niet hoe dat normaal gaat" zegt Cerny. Ik zie weleens dat er voor andere huurlingen wel mensen langskomen om te vragen hoe het gaat. Dus bij andere clubs gaat het blijkbaar anders. Maar goed, dat doet niet veel met me. Als ze bij Utrecht willen weten hoe het met me gaat, ben ik hier om het ze te vertellen. Zo niet, vind ik het ook goed. Ik ga me niet druk maken of iemand van FC Utrecht me appt of niet."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021