Pascal Jansen maakt seizoen af als nieuwe coach AZ

5 december 2020, 11:19   Bijgewerkt: 5 december 2020, 11:27

Pascal Jansen is per direct de nieuwe hoofdtrainer van AZ. De assistent-trainer van Arne Slot neemt de positie over van de oefenmeester, die zaterdagochtend officieel is vertrokken. De gesprekken met Feyenoord werden de succescoach fataal, waardoor hij per direct is vertrokken en er geen opvolger nodig is.

Dat heeft AZ laten weten. De technische staf van de A-selectie van de Alkmaarders wordt gecompleteerd met de toevoeging van Robert Franssen. De 34-jarige Achterhoeker werd afgelopen seizoen kampioen met AZ Onder 19 en plaatste zich daarmee voor de Youth League. Op die manier wordt het vertrek van Slot intern opgevangen door AZ.

Voormalig Jong PSV-trainer Pascal Jansen (2015-2017) was sinds 2018 assistent bij AZ, samen met Marino Pusic. In de 47-jarige oefenmeester wordt het dus het vertrouwen uitgesproken door de Alkmaarders. Hij kan meteen aan de bak: na de lastige thuiswedstrijd tegen Feyenoord wacht een cruciale ontmoeting met NK Rijeka in de Europa League. Bij een zege wordt de volgende ronde behaald door de Alkmaarders. 

Jansen was in het verleden ook werkzaam bij de jeugd van PSV, Sparta Rotterdam (als assistent en hoofd jeugdopleidingen) en Vitesse, waar hij negen jaar fungeerde als hoofd jeugdopleidingen. Zijn periode bij AZ wordt de eerste periode als hoofdcoach van een eerste team in het betaalde voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen