Ontslag Slot officieel: "Willen een coach die gefocust is op AZ"

5 december 2020, 11:16   Bijgewerkt: 5 december 2020, 11:21

Het is officieel: Arne Slot is niet langer de hoofdtrainer van AZ. Dat heeft niets te maken met het feit dat hij als trainer geen goed werk leverde, maar omdat hij achter de rug van de club om met Feyenoord aan het onderhandelen was over een dienstverband in de toekomst. Dat is totaal in het verkeerde keelgat geschoten van de leiding, zo bevestigt de club.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts reageert via de kanalen van de club op de keuze om Slot te ontslaan. De club kreeg vrijdag mee dat Slot in verregaande onderhandeling zou zijn met Feyenoord over een dienstverband bij Feyenoord. "We hebben naar aanleiding van de eerdere berichtgeving gesproken met Arne. Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ", reageert Huiberts. "We willen Arne bedanken voor de afgelopen drieënhalf jaar, de successen die we met elkaar hebben behaald en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan."

Slot debuteerde begin vorig seizoen als hoofdtrainer bij AZ en hielp zijn ploeg meteen naar de koppositie. Het jaar daarvoor was hij assistent van John van den Brom. Met nog negen speelronden te gaan leken de Alkmaarders samen met Ajax op weg naar een felle eindstrijd om de landstitel, maar door het coronavirus werd het seizoen afgebroken. Dit jaar begon Slot met vijf remises op rij, maar is hij inmiddels al vier Eredivisie-duels zonder puntenverlies.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen