Ronald de Boer over Danilo: "Kan vaste spits Ajax worden"

5 december 2020, 09:33

Voor Danilo wacht zaterdagavond een bijzonder duel: met zijn huidige werkgever FC Twente neemt hij het op tegen zijn oorspronkelijke broodheer Ajax. De Braziliaanse spits maakt dit seizoen indruk met negen Eredivisietreffers en zal ook tegen de Amsterdammers toe willen slaan. Daarmee hoopt hij te bewijzen dat hij de vaste spits van Ajax kan worden.

Oud-Ajacied Ronald de Boer denkt dat de jongeling het in zich heeft om een basisplaats af te dwingen in de Johan Cruijff Arena. "Ik denk dat Danilo die mogelijkheden heeft", bevestigt hij in gesprek met Tubantia. "Hij is niet minder dan Traoré, al kun je die spelers niet met elkaar vergelijken. Danilo is slim, redelijk snel en koel voor het doel. Hij is alleen klein, maar dat is Messi ook. Als kleine speler moet je technisch heel vaardig zijn om overeind te blijven. Daar kan hij nog in verbeteren, maar ik denk echt dat Ajax nog plezier aan hem kan beleven."

Toch weet ook De Boer dat kansen voor verhuurde spelers normaliter niet al te groot zijn als zij terugkeren. "Er zijn maar weinig verhuurde spelers die alsnog de stap maken. Jan Vertonghen is een uitzondering, na een jaartje bij RKC. Odegaard speelt nu alsnog bij Real Madrid. Maar verder zie je niet veel geslaagde voorbeelden", komt De Boer tot de conclusie. "Het is heel lastig om de twijfels weg te spelen. Toen ik in 1992 naar FC Twente ging had, heb ik ook geen moment gedacht dat ik ooit nog terug zou gaan naar Ajax. Mijn volgende club is ergens in het buitenland, dacht ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen