Gisteren gemist: geruchten rondom Slot, zege Sparta en Dilrosun

5 december 2020, 00:30   Bijgewerkt: 4 december 2020, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 4 december.

Geruchten over Slot: coach en Arnesen reageren (nog) niet

Arne Slot zou inderdaad al in beeld zijn als trainer van Feyenoord voor het komende seizoen. In navolging van de eerste geruchten rondom zijn persoon komen ook het Algemeen Dagblad en De Telegraaf met het nieuws dat de huidige trainer van AZ de eerste keuze zou zijn van technisch directeur van de Rotterdammers, Frank Arnesen. De oefenmeester zelf wilde desgevraagd niet reageren tegenover het AD. 

Sparta drukt FC Emmen dieper weg door wereldgoal van Harraoui

Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond opnieuw een belangrijke overwinning geboekt en daarmee hekkensluiter FC Emmen dieper in het dal gedrukt (2-1). De eerste twee doelpunten van Deroy Duarte en Miguel Araujo kwamen wat gelukkig tot stand, maar de beslissende treffer van Abdou Harroui was er één om in te lijsten. Door zijn doelpunt klimt Sparta naar het linkerrijtje en blijft Emmen nog altijd de drager van de rode lantaarn in de Eredivisie.

Moeizame zeges in uitduels SC Cambuur en De Graafschap

SC Cambuur heeft vrijdagavond een uiterst moeizame zege behaald op bezoek bij Telstar. De koploper van de Eerste Divisie kwam in de tweede helft zelfs op achterstand, maar toonde veerkracht en met een beetje hulp van de thuisclub werd de vijfde zege op rij behaald. Bij De Graafschap draaide het de laatste weken een stuk minder, maar ook zij wonnen – zij het net zo moeizaam – bij MVV. Achtervolger Almere City FC [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/376490/wake-up-call-schudt-almere-city-tijdig-wakker-zege-gae/,_blank,won ook van Jong FC Utrecht]. 

Dilrosun belangrijk bij zege Hertha op rivaal Union Berlin

Javairo Dilrosun heeft vrijdagavond een belangrijk aandeel gehad in de derbyzege van Hertha BSC op Union Berlin. De Nederlandse buitenspeler kwam bij een achterstand halverwege al in de ploeg tegen de tien overgebleven spelers van de bezoekers en was zowel bij de 2-1 als ook de 3-1 (in)direct betrokken. Ook Kevin Strootman deed met Olympique Marseille [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/376491/invaller-strootman-naar-tweede-plaats-teleurstellend-anderlecht/,_blank,goede zaken] tegen Nîmes.

Klaassen speler van de maand, Sparta hofleverancier in beste elf

Davy Klaassen heeft vrijdag een trofee ontvangen voor zijn uitstekende prestaties in de maand november. De middenvelder van Ajax, die deze zomer na drie jaar terugkeerde in Amsterdam, werd door de Eredivisie uitgeroepen tot speler van de maand. Ook Owen Wijndal viel in de prijzen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen