Invaller Strootman naar tweede plaats, teleurstellend Anderlecht

Invaller Strootman naar tweede plaats, teleurstellend Anderlecht

4 december 2020 – Kevin Strootman heeft vrijdagavond met Olympique Marseille enkele dagen na de Champions League-winst ook in de Ligue 1 goede zaken gedaan. De Nederlandse invaller had vrijdagavond weinig aandeel in de 0-2 zege op bezoek bij Nîmes, maar stijgt met zijn club wel naar de Franse top. Een overwinning was er ook voor Celta de Vigo, terwijl Anderlecht weer teleurstelde. Nîmes – Olympique Marseille 0-2
Met Kevin Strootman 87 minuten op de bank heeft Marseille de eerste overwinning na dertien nederlagen op rij in de Champions League ook in de Ligue 1 een goed vervolg gegeven. Ondanks de relatief korte rustperiode werd Nîmes – bij wie Adrián Cubas een rode kaart kreeg vlak voor tijd – de zesde nederlaag in de laatste zeven wedstrijden toegediend. Doelpunten van Darío Benedetto (uit een fraaie pass van Álvaro González) en diens vervanger Valère Germain waren genoeg voor de zege en de stijging naar in elk geval voor even de tweede plaats, een logisch gevolg van de vijfde zege op rij in de Franse competitie.

Zulte Waregem – Anderlecht 2-2
Zonder Nederlandse inbreng (Michel Vlap en Bart Verbruggen bleven op de bank, Derrick Luckassen ontbrak) heeft Anderlecht voor de vierde wedstrijd op rij niet gewonnen. Ondanks dat het via Lukas Nmech en Albert Lokonga een snelle achterstand nog wel had omgedraaid, zorgde Gianni Bruno voor een nieuwe domper bij de Belgische topclub. In de slotfase was de formatie van Vincent Kompany nog wel een aantal keer dicht bij de winnende goal, maar die viel niet meer.

Athletic Bilbao – Celta de Vigo 0-2
Tot deze speelronde stond Celta de Vigo met slechts tien punten bijna onderaan, maar de nummer achttien van Spanje kende een fijne vrijdagavond. Treffers van Hugo Mallo en Iago Aspas zorgden voor een verrassende zege, die het elftal van Renato Tapia onderin weer wat meer lucht verschaft in de strijd tegen degradatie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021