Wake-up call schudt Almere City tijdig wakker, zege GAE

Wake-up call schudt Almere City tijdig wakker, zege GAE

4 december 2020 – Almere City FC is vrijdagavond met de schrik vrijgekomen in eigen huis tegen Jong FC Utrecht (4-1). Na een klein uur voetballen kwam de nummer twee van de Eerste Divisie op achterstand tegen de beloftenploeg en leek een hele vervelende avond in de maak, maar het bleek de juiste wake-up call die de ploeg nodig had. Go Ahead Eagles had een makkelijke avond op bezoek bij Helmond Sport: 0-2.Daniel Arzani toonde zich enorm effectief namens Jong FC Utrecht door na een klein uur uit een van de eerste kansen van de bezoekers de verrassende 0-1 binnen te werken op bezoek bij de nummer twee van de Eerste Divisie, dat eerder op de avond concurrenten SC Cambuur en De Graafschap uiterst moeizaam zag winnen. Een hele vervelende avond leek in de maak, maar een wereldgoal van de even daarvoor ingevallen Ilias Alhaft deed het tij volledig keren (1-1).

Goed tien minuten na de 0-1 was het namelijk al 4-1 (!) voor Almere City, dat ook Ryan Koolwijk, Thomas Verheydt en Faris Hammouti zag scoren en zo de thuisploeg alsnog een fijn Sinterklaasweekend bezorgde. Net als de directe concurrentie gaf het uiteindelijk niets weg, al zag het daar na een uur totaal niet naar uit. De wissels van Ole Tobiasen bleken vrijdagavond echter de juiste en bleek de tegengoal de wake-up call die kennelijk nodig was. 

Helmond Sport – Go Ahead Eagles 0-2
Na twee thuiszeges op rij – een bijzonderheid, want daarvoor werd er zestien (!) wedstrijden niet gewonnen op De Braak – hoopte Helmond Sport met de derde zege op rij voorzichtig te klimmen naar het linkerrijtje. Concurrent Go Ahead Eagles liet er echter geen onduidelijkheid over bestaan dat het beter was: na twintig minuten verzorgde Antoine Rabillard het openingsdoelpunt, waarna Sam Beukema op slag van rust met een kopbal een mokerslag uitdeelde met de 0-2. Die klap kwam de thuisploeg niet te boven, waardoor er geen derde thuiszege op rij kwam.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021