Dilrosun belangrijk bij zege Hertha op rivaal Union Berlin

Dilrosun belangrijk bij zege Hertha op rivaal Union Berlin

4 december 2020 – Javairo Dilrosun heeft vrijdagavond een belangrijk aandeel gehad in de derbyzege van Hertha BSC op Union Berlin. De Nederlandse buitenspeler kwam bij een achterstand halverwege al in de ploeg tegen de tien overgebleven spelers van de bezoekers en was zowel bij de 2-1 als ook de 3-1 (in)direct betrokken.Ondanks heel veel versterkingen en grote plannen voorafgaand aan de competitie was niet Hertha BSC, maar Union Berlin dit jaar tot dusver de grote verrassing uit de hoofdstad van Duitsland. Met Sheraldo Becker als vaste kracht, ook al begon hij ditmaal op de bank, werd er pas eenmaal verloren en kon de ploeg bij een zege op rivaal Hertha BSC zelfs stijgen naar de gedeelde derde (!) plaats in de Bundesliga.

Door de vroege treffer van Taiwo Awoniyi leek dat een realistisch scenario voor Union, maar drie minuten na het openingsdoelpunt werd zijn ploeggenoot Robert Andrich van het veld gestuurd met een directe rode kaart. Een karatetrap op het hoofd van een Hertha BSC-speler betekende de ommekeer in de wedstrijd en was ook de reden dat Dilrosun halverwege al het veld in mocht komen. Tot de rust had Union Berlin de voorsprong namelijk met verve verdedigd.

Maar met de Nederlander, die naar eigen zeggen te weinig aan speeltijd toekomt bij Hertha BSC, op het veld, keerde het tij al snel. Peter Pakarík profiteerde na vijf minuten met een rake rebound van een niet goed verwerkt schot, waarna Dilrosun de hoofdrol greep. Een kwartier voortijd kwam hij naar binnen, legde de bal op de penaltystip neer en die werd uit de draai met enig fortuin binnengeschoten door Krysztof Piatek. Drie minuten later kwam Dilrosun opnieuw naar de zetien, ditmaal belandde de bal met wat geluk opnieuw voor de voeten van de Pool, die het duel besliste – mede door de goed vooractie van de ingevallen Nederlander, die in blessuretijd zelf met een schot nog de keeper van Union in actie liet komen. 

Ook Becker kon als invaller aan de nederlaag niets meer doen en zag ook Deyovaiso Zeefuik nog heel even invallen. Door de rode kaart van Andrich waren de bezoekers in het lege Olympisch Stadion vrijwel kansloos en in plaats van omhoog naar de bovenste ploegen kijken, zal het eerst hopen dat de concurrentie niet passeert. Voor Hertha BSC hoeven ze ondanks de nederlaag voorlopig niet te vrezen: het blijft met drie extra punten nog 'gewoon' in het rechterrijtje staan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021