Geruchten over Slot: coach en Arnesen reageren (nog) niet

Geruchten over Slot: coach en Arnesen reageren (nog) niet

4 december 2020 – Arne Slot zou inderdaad al in beeld zijn als trainer van Feyenoord voor het komende seizoen. In navolging van de eerste geruchten rondom zijn persoon komen ook het Algemeen Dagblad en De Telegraaf met het nieuws dat de huidige trainer van AZ de eerste keuze zou zijn van technisch directeur van de Rotterdammers, Frank Arnesen. De oefenmeester zelf wilde desgevraagd niet reageren tegenover het AD.Dat schrijft het Algemeen Dagblad. 'De trainer van AZ stelt wel dat het 'onrust geeft in een hele belangrijke periode voor AZ'. De trainer verwacht ook van zijn spelers dat ze niet naar buiten treden als er clubs geïnteresseerd zijn en wil zelf het goede voorbeeld geven', aldus de ochtendkrant. Ook technisch directeur Arnesen laat weten niet te willen reageren op de geruchten rondom Slot.

Ook De Telegraaf bevestigde ook dat er wat speelt tussen Feyenoord en Slot. Toch zou niet alleen Feyenoord – dat naar verluidt dus al concrete lijntjes heeft uitgezet naar de AZ-coach – sluimerende interesse hebben in de oefenmeester: ook Ajax zou belangstelling hebben in Slot. Maar bij Feyenoord is hij 'de belangrijkste kandidaat'. 'Slot wordt sinds vorig jaar begeleid door niemand minder dan Mino Raiola. Een saillant detail, omdat Dirk Kuyt eerder meende dat hij in beeld was voor de vacature op het moment dat Advocaat zou vertrekken. En Kuyt wordt begeleid door voetbalmakelaar Rob Jansen, die al jaren niet op goede voet staat met Raiola', weet de ochtendkrant

Lees ook: 'Feyenoord in verregaande onderhandelingen met Arne Slot'

"Ik heb één iemand gesproken bij Feyenoord en die zegt dat het al rond is", zei Martijn Krabbedam, journalist van Voetbal International, vrijdagavond over de deal in De Kuip tijdens het tv-programma Veronica Inside. "Je moet het van meerdere kanten bevestigd krijgen. Maar diegene van wie ik het hoorde, die neem ik wel serieus, ja." Dat zou betekenen dat het gerucht van eerder op de dag (vrijdag) eerder op de dag klopt. 

Slot debuteerde begin vorig seizoen als hoofdtrainer bij AZ, waar hij in zijn eerste seizoen indruk maakte. Met een gedeelde eerste plaats na 26 speelronden stevende hij met de Alkmaarders af op de landstitel, maar door het coronavirus werd er een streep gezet door het seizoen. Deze week werd bekend dat Dick Advocaat er na dit seizoen mee stopt. De 73-jarige oefenmeester is nog altijd ongeslagen in de competitie en groeide daarmee uit tot succescoach. Desondanks besloot Feyenoord ook het liefst een toekomst zonder Advocaat aan te gaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021