Moeizame zeges in uitduels SC Cambuur en De Graafschap

Moeizame zeges in uitduels SC Cambuur en De Graafschap

4 december 2020 – SC Cambuur heeft vrijdagavond een uiterst moeizame zege behaald op bezoek bij Telstar. De koploper van de Eerste Divisie kwam in de tweede helft zelfs op achterstand, maar toonde veerkracht en met een beetje hulp van de thuisclub werd de vijfde zege op rij behaald. Bij De Graafschap draaide het de laatste weken een stuk minder, maar ook zij wonnen – zij het net zo moeizaam – bij MVV.Zo moeizaam als het maandagavond op bezoek bij Jong PSV ging, zo stroperig kwam koploper SC Cambuur ook voor de dag in Velsen. Ondanks een royaal veldoverwicht werd de ploeg van Henk de Jong amper gevaarlijk en was Telstar uit de counters dichterbij de openingstreffer dan de gasten. Toen Gyliano van Velzen tien minuten in het tweede bedrijf ook daadwerkelijk succesvol uithaalde uit een uitbraak, leek het eerste puntverlies na vier zeges voor SC Cambuur in de maak.

Want tot dat moment hadden de Leeuwarders echt bedroevend weinig gecreëerd, maar de Telstar' treffer deed het vuur volledig oplaaien bij de bezoekers. Na een uur voetballen schoot Jamie Jacobs al knap de gelijkmaker tegen de touwen, waarna SC Cambuur duidelijk meer wilde. Omdat Telstar in de nog altijd gevaarlijke counters onzuiver was én een hoog ingesneden vrije trap onnodig werd binnengehouden door de achterhoede van Telstar, kon Cambuur-topscorer Robert Mühren tien minuten voor tijd de winnende binnen volleren. Opnieuw een uiterst moeizame zege voor SC Cambuur, maar het is wel de vijfde overwinning op rij.

MVV - De Graafschap 2-3
Na twee nederlagen op rij en een achterstand van zes punten op koploper SC Cambuur was de onrust voor het duel met MVV al flink toegenomen. De positie van de jarige trainer Mike Snoei werd besproken en ook ging het over winteraanwinsten, tekenen dat het allesbehalve rustig is in Doetinchem. Het door de coach zo gewenste verjaardagscadeautje kwam er uiteindelijk wel, waardoor Snoei na zijn verjaardag weer iets rustiger op zijn stoel kan zitten.

Makkelijk ging dat echter allesbehalve: twee doelpunten van Joeri Schroijen zorgden voor veel problemen bij de gasten, ondanks dat Ralf Seuntjens met een doelpunt en een assist tussendoor nog wel voor de voorsprong had gezorgd namens De Superboeren. In een van de spaarzame uitbraken zorgde Elmo Lieftink, opnieuw uit een assist van Seuntjens, alsnog voor een feestje Snoei én De Graafschap, bij wie Rody de Boer en Johnatan Opoku ontbraken. Echt overtuigend was het allemaal nog altijd niet, waardoor de zorgen over het veldspel - ondanks twee gemiste kansen op de 2-4 - nog wel blijven. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021