Padt: "Het buitenland moet je ook niet romantiseren"

Padt: "Het buitenland moet je ook niet romantiseren"

4 december 2020 – Sergio Padt (30) overweegt zeer serieus om voor meerdere seizoenen bij te tekenen bij FC Groningen. De doelverdediger beschikt over een aflopende verbintenis in het hoge noorden, maar is in gesprek met de club over een langer verblijf. "Je moet nooit vergeten wat je hebt. Je moet ook waarderen wat je hebt."Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. Padt praat met FC Groningen over een contract van drie jaar of langer, maar op dit moment is het onduidelijk wat er staat te gebeuren. "Ik laat alle opties nu in het midden", stelt de keeper. "We zijn in gesprek, maar dat betekent niet dat ik al getekend heb. Maar we zien wel hoe ver het komt. Ik speel in elk geval nog graag voor FC Groningen."

Als er een buitenlandse club komt, dan moeten alle randvoorwaarden op orde zijn, benadrukt hij. "Je hoort ook verhalen van spelers die recent zijn vertrokken, dat het soms niet zo mooi is als het lijkt. Niet voor iedereen is het fantastisch in het buiteland, dat moet je niet romantiseren", zei Padt, die zijn keuze dus enorm afweegt. Een beslissing heeft hij echter nog niet gemaakt, zo benadrukt hij meermaals.

Lees ookFC Groningen praat met Padt over contractverlenging

Padt was afgelopen zomer eigenlijk al dicht bij een vertrek uit Groningen. FC Emmen wilde de doelman graag vastleggen, maar zag een transfer op het laatste moment toch afketsen. Padt staat al sinds 2014 onder contract bij FC Groningen en speelde 233 wedstrijden voor de club. Ook zat hij in 2017 en 2018 geregeld bij de Oranje-selectie, maar hij debuteerde nog niet. Sinds de trein-soap rondom zij persoon is hij ook uit beeld.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021