Vier ambtenaren geschorst vanwege gefraudeerde toets Suárez

Vier ambtenaren geschorst vanwege gefraudeerde toets Suárez

4 december 2020 – De gecancelde overgang van Luis Suárez (33) naar Juventus heeft nog een staartje gekregen. Vier ambtenaren zijn namelijk geschorst vanwege het sjoemelen rondom het Italiaanse taalexamen van de ervaren aanvaller. Hij moest om een transfer naar Turijn te bewerkstelligen Italiaans staatsburger worden: daarvoor kreeg hij weliswaar groen licht, maar dat is allemaal niet op de juiste wijze verlopen.Juventus had al twee spelers van buiten de EU gehaald afgelopen zomer, dat is het maximale aantal wat is toegestaan. Suárez moest zodoende een Italiaan worden om de overgang te bewerkstelligen, maar daaraan zitten strenge eisen. De voorouders van zijn vrouw hebben Italiaanse achtergrond, waardoor hij in aanmerking kwam voor een test, vergelijkbaar met de Nederlandse inburgeringstest.

Suárez moest slagen vanwege zijn transfer en daar heeft de oud-Ajacied naar verluidt werkelijk alles aan gedaan. Hij zou op voorhand alle antwoorden van de test hebben geweten. De aanvaller had de antwoorden namelijk ingezien. In het echt sprak hij geen woord Italiaans. Omdat de overgang uiteindelijk cancelde, kwam het niet uit, al zijn de ambtenaren voor hun medewerking dus alsnog geschorst.

Lees ook: 'Suárez fraudeerde bij Italiaans examen en wist antwoorden al'

De score van Suárez werd bovendien al voor het examen toegekend, zo merkte de Italiaanse staat. Ook het management van Juventus zou zich niet onbetuigd hebben gelaten in de zaak en aangedrongen hebben op een succes voor Suárez. De Oude Dame heeft nog niet gereageerd op de uitspraak. De Uruguayaan verkaste overigens uiteindelijk naar Atlético Madrid.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021