Klaassen speler van de maand, Sparta hofleverancier in beste elf

Klaassen speler van de maand, Sparta hofleverancier in beste elf

4 december 2020 – Davy Klaassen heeft vrijdag een trofee ontvangen voor zijn uitstekende prestaties in de maand november. De middenvelder van Ajax, die deze zomer na drie jaar terugkeerde in Amsterdam, werd door de Eredivisie uitgeroepen tot speler van de maand. Ook Owen Wijndal viel in de prijzen.De trofeeën worden verdeeld aan de hand van statistieken. De Oranje-international won alle drie zijn Eredivisieduels in november, was bij drie doelpunten betrokken en had de hoogste passnauwkeurigheid van alle spelers op de Nederlandse velden. De voormalig speler van Everton en Werder Bremen verstuurde 91,4 procent van zijn passes naar de juiste kleur.

Owen Wijndal kreeg de prijs voor de beste speler onder de 21 jaar. De kersverse international won eveneens driemaal in de Eredivisie en veroverde 24 ballen. Daarmee voegde hij de de uitverkiezing voor de derde keer toe aan zijn eregalerij. De linksback van AZ werd vorig jaar augustus én november ook al benoemd tot beste jeugdspeler van de maand.

Het elftal van de maand kleurde voornamelijk rood-wit. Sparta was hofleverancier met drie spelers (Dirk Abels, Abdou Harroui en Lennart Thy), terwijl PSV Jordan Teze en Donyell Malen leverde. Naast Klaassen was er in het elftal van de maand eveneens plek voor zijn ploeggenoot Zakaria Labyad.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021