Schmidt rekent op Dumfries, Zahavi en Madueke

Schmidt rekent op Dumfries, Zahavi en Madueke

4 december 2020 – PSV-trainer Roger Schmidt rekent komend weekend gewoon een beroep te kunnen doen op Denzel Dumfries, Eran Zahavi en Noni Madueke. De drie twijfelgevallen verwacht de Duitser gewoon terug te hebben tegen sc Heerenveen. Dat is goed nieuws, want traditioneel hebben de Eindhovenaren het altijd lastig op bezoek in het Abe Lenstra Stadion, weet ook de Duitser. "Jorrit Hendrix heeft daar nog nooit gewonnen zei hij, dus het zal zwaar worden", glimlachte Schmidt tijdens de persconferentie. "Heerenveen is een goede ploeg, dat countervoetbal goed beheerst met snelle buitenspelers en een sterke spits. Maar ook zondag zijn er weer negentig minuten, waarin wij moeten laten zien dat we de betere ploeg zijn."

Dat het drietal bij PSV twijfelachtig is, heeft vooral te maken met de fysieke duels op bezoek bij Granada – en niet zozeer vanwege vermoeidheid. Dat gold eerder wel voor Mo Ihattaren, maar hij is weer helemaal terug bij de Eindhovenaren. "Hij traint goed en ik kijk ernaar uit om hem weer te zien spelen." Tegen Granada kwam hij nog niet in actie: over die wedstrijd was Schmidt wel heel content.

"We hebben tegen Granada laten zien dat we onze lessen uit de voorgaande wedstrijden in de Europa League geleerd hebben. Het team werkte hard en we speelden goed voetbal. De 'fighting spirit' op het einde van de wedstrijd liet zien hoe goed de mentaliteit in het team is", aldus Schmidt. "Een van onze doelstellingen is nu bereikt. We gaan er alles aan doen om eerste in de poule te worden, maar de focus kan naar de competitie en de beker."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021