Kirschbaum zit ondanks negatieve test vast in Duitsland

Kirschbaum zit ondanks negatieve test vast in Duitsland

4 december 2020 – Het is zeer de vraag of VVV-Venlo in de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk kan beschikken over sluitpost Thorsten Kirschbaum. De eerste keuze onder de lat zit namelijk vast in woonplaats Keulen nadat hij in aanraking is gekomen met een persoon die positief is getest op corona. Op last van de Duitse autoriteiten zit de doelman ook in quarantaine, ondanks het feit dat hij eerder negatief testte.

VVV legt zich niet bij het besluit neer en heeft de KNVB ingeschakeld om Kirschbaum alsnog speelgerechtigd te krijgen. Ook heeft de laagvlieger een verzoek neergelegd bij de Duitse overheidsinstanties, weet FOX Sports. In Duitsland zijn de regels anders dan in Nederland: ook na een negatieve test moet een persoon die in aanraking is gekomen met een coronageval tien dagen in quarantaine. Daardoor zou hij het belangrijke duel met RKC Waalwijk aan zich voorbij moeten laten gaan.

RKC en VVV werden voorafgaand aan het seizoen bestempeld als grootste degradatiekandidaten, maar presteren tot dusverre verrassend goed. De Waalwijkers bezetten momenteel plaats twaalf, terwijl VVV dertiende staat. Beide ploegen verzamelden negen punten.

gerelateerd