'Feyenoord in verregaande onderhandelingen met Arne Slot'

'Feyenoord in verregaande onderhandelingen met Arne Slot'

4 december 2020 – Feyenoord hoopt spoedig Arne Slot te presenteren als nieuwe hoofdtrainer. De huidige coach van AZ is in verregaande onderhandelingen met de Rotterdammers, waar technisch directeur Frank Arnesen een nieuwe koers wil gaan varen. De Deen hoopt daarmee snel een vervanger voor de volgend jaar vertrekkende Dick Advocaat aan te stellen.Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt. Slot debuteerde begin vorig seizoen als hoofdtrainer bij AZ, waar hij in zijn eerste seizoen indruk maakte. Met een gedeelde eerste plaats na 26 speelronden stevende hij met de Alkmaarders af op de landstitel, maar door het coronavirus werd er een streep gezet door het seizoen.

Dit seizoen zag de 42-jarige oefenmeester ook de andere kant van de medaille, met vijf gelijke spelen op rij tegen laagvliegers. AZ gaf tegen Sparta bijvoorbeeld een 0-4 voorsprong weg (4-4). Slot hield echter het hoofd koel en boekte inmiddels al vier zeges op rij. Daarmee steeg AZ naar de zevende plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt tien punten, terwijl AZ nog een wedstrijd tegoed heeft.

Met de komst van Slot handelt Feyenoord razendsnel. Deze week werd bekend dat Dick Advocaat er na dit seizoen mee stopt. De 73-jarige oefenmeester is nog altijd ongeslagen in de competitie en groeide daarmee uit tot succescoach. Desondanks besloot Feyenoord ook het liefst een toekomst zonder Advocaat aan te gaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021