Domper Groningen: Robben dit jaar niet meer in actie

Domper Groningen: Robben dit jaar niet meer in actie

4 december 2020 – Dolgraag wil Arjen Robben speelminuten maken voor FC Groningen, maar de routinier moet een pas op de plaats maken. De aanvaller kampt met kuitproblemen en kiest ervoor om dit kalenderjaar niet meer te spelen. Enkele terugslagen in zijn revalidatie liggen aan die beslissing ten grondslag.De 36-jarige Robben zei bij zijn terugkeer dat hij zoveel mogelijk minuten wilde maken. De opbrengst valt vooralsnog echter tegen, gezien het feit dat hij verspreid over 2 duels slechts 44 speelminuten maakte in de Eredivisie. Kuitproblemen zorgen er nu voor dat hij zich moet richten op de tweede seizoenshelft. "Het loopt nog niet zoals ik zou willen", concludeert hij op de clubwebsite.

Er wordt bewust voor gekozen om de focus te leggen op volgend jaar. "We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Ik zal de komende tijd gebruiken om te herstellen en wil heel graag in het nieuwe jaar met het team op het veld staan en wedstrijden gaan spelen. Of dit gaat lukken, kan ik nu nog niet zeggen. Dat zal de komende periode uitwijzen. Hoewel mijn eigen situatie teleurstellend verloopt, ben ik blij dat onze ploeg het zo goed doet! De prestaties en het spel zijn prima en ik ben zelfs van mening dat we nog wat punten meer hadden kunnen hebben. Dat is alleen maar positief voor de rest van dit seizoen."

Vorige week op Black Friday lanceerde Groningen een speciale actie, waarbij fans een door Robben gesigneerd shirt konden bestellen. Dat gebeurde liefst 1.500 keer. "Ja, het verraste me nogal dat hiervoor zoveel belangstelling was. Ik wil iedereen die een persoonlijk gesigneerd shirt heeft aangeschaft bedanken. Ik zie het als een enorme blijk van waardering en ook wel als een steunbetuiging. Door deze actie heb ik inmiddels echter wel meer handtekeningen, dan wedstrijdminuten achter mijn naam staan", knipoogt de routinier.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021