Koopmeiners blijft ook na misser vaste penaltynemer AZ

Koopmeiners blijft ook na misser vaste penaltynemer AZ

4 december 2020 – Voor Teun Koopmeiners waren de druiven bijzonder zuur tegen Napoli (1-1). De aanvoerder kreeg in de tweede helft de kans om de 2-1 te maken, maar zag zijn inzet uit de hoek gehaald worden door David Ospina. Ondanks dat blijft hij gewoon de vaste penaltynemer van de Alkmaarders.

Koopmeiners schoot de bal hard en halfhoog naar rechts, wat zijn favoriete hoek is. Was het wel slim om weer voor die hoek te gaan? "Ik denk op zo'n moment echt niet aan hoe ik de laatste vijf penalty's heb genomen. Ik kies een hoek en dan probeer ik de bal met overtuiging te schieten", zegt hij tegen De Telegraaf. Trainer Slot baalde ook, maar is niet van plan om iemand anders aan te wijzen voor strafschoppen.

De coach houdt het volste vertrouwen in Koopmeiners, die dit seizoen al drie keer faalde van elf meter. Een andere penaltynemer gaat Slot niet aanwijzen. "Nee. Tenzij Teun aangeeft dat hij geen vertrouwen meer heeft om achter de bal te gaan staan. Ik sprak hem net nog een paar minuten geleden en hij zegt dat hij er nog steeds alle vertrouwen in heeft. En dus blijft Teun ze gewoon nemen."

Slot weet dat Koopmeiners dit seizoen al drie penalty's om zeep hielp. "Klopt. Maar hij heeft er het afgelopen jaar ook zestien gemaakt, geloof ik. Als je de verantwoordelijkheid neemt om achter de bal te gaan staan, dan kun je ze ook missen. Tegen Viktoria Plzen maakte hij in de allerlaatste seconde de belangrijke gelijkmaker, waardoor wij er nog een verlenging uit wisten te slepen en ons plaatsten voor de groepsfase van de Europa League."

Lees ook: Koopmeiners boos na puntverlies: "Het is mijn schuld"

gerelateerd