Gattuso realistisch: "We hebben geluk met dit punt"

Gattuso realistisch: "We hebben geluk met dit punt"

4 december 2020 – Met het punt in Alkmaar zal Napoli meer tevreden zijn dan AZ (1-1). Dat had vooral te maken met het feit dat Teun Koopmeiners in de tweede helft een penalty om zeep hielp. Trainer Gennaro Gattuso zag dat zijn team het moeilijk had.

Op de vraag of Napoli zich gelukkig kon prijzen, reageerde Gattuso instemmend. "We hadden de wedstrijd kunnen beslissen en deden dat niet. Vervolgens mochten we blij zijn met een punt, denk ik. We hebben ze teveel aan de bal gelaten zodat ze hun spel konden spelen. We waren zelf te slordig. Als je de wedstrijd analyseert, kun je concluderen dat we inderdaad hadden kunnen verliezen."

Qua spel was Napoli de mindere van AZ, zag de voormalig middenvelder ook. "Het was geen groots optreden van ons. Nu moeten we het uitvechten met Real Sociedad. Dat is lastig. Er zijn ook positieve punten aan deze wedstrijd, maar ik kijk vooral naar de negatieve. We hebben de controle niet lang gehad. Het positieve is dat we kansen kregen tegen een zeer getalenteerd team met veel snelheid."

gerelateerd