Schmidt overwintert: "Heel blij en trots op het team"

4 december 2020, 07:40

Het is PSV gelukt om overwintering in de Europa League te bewerkstelligen. Dat was één van de doelen die trainer Roger Schmidt had in Eindhoven en de Duitser is dan ook blij dat het gelukt is. Na de 0-1 zege bij Granada was hij zeer positief.

"Ik ben heel blij en trots op het team", sprak de Duitse coach bij het Eindhovens Dagblad. "We hadden een moeilijke situatie in onze groep, die open was. Als je twee keer verliest in de eerste drie wedstrijden wordt het heel moeilijk. Ik vind dat we het verdiend hebben. Vandaag hadden we een heel goede houding op het veld."

Afgelopen zondag tegen Sparta gaf Schmidt enkele spelers rust, onder meer door ze vroegtijdig te wisselen. Dat heeft goed uitgepakt, weet de trainer. "We hebben nu tot de laatste minuut alles gegeven. De spelers moeten honderd procent zijn om in een ritme van zondag-donderdag te spelen en dat waren ze nog niet. De andere spelers uit onze selectie verdiende het bovendien om te spelen. Vandaag zie je ook de winst omdat Timo Baumgartl erin komt en ritme heeft omdat hij zondag speelde. Voor hem is dat makkelijker."

Het is nog wel even afwachten hoe de ploeg uit de wedstrijd gekomen is. Noni Madueke, Eran Zahavi en Denzel Dumfries liepen namelijk blessures op. "Noni heeft een probleem met de voet en Eran een spierprobleem. Denzel liep bij een situatie met Yvon Mvogo klachten op. We gaan morgen (vrijdag, red.) kijken hoe het gaat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen