Gemengde gevoelens bij Slot: "Het hoort een beetje bij ons"

Gemengde gevoelens bij Slot: "Het hoort een beetje bij ons"

4 december 2020 – Arne Slot stond na het 1-1 gelijkspel van AZ tegen Napoli met gemengde gevoelens de pers te woord. De Alkmaarders verschaften zich een aardige uitgangspositie voor de laatste groepswedstrijd, maar hadden ook gewoon kunnen winnen van de Italiaanse grootmacht.

"We hadden ons vorige week (0-0 tegen Real Sociedad, red.) en deze week moeten belonen. Ik bekijk het een klein beetje door een AZ-bril, maar ik denk niet dat ik iets heel raars zeg als ik vind dat we het verdiend hadden om te winnen. Als je vandaag een strafschop mist… ik zie ook genoeg ploegen spelen die zonder een kans een goal maken. Wij met de grote kansen die we krijgen scoren helaas niet. Het hoort een beetje bij ons", aldus Slot voor de camera van FOX Sports.

"Tegelijkertijd hebben we een hartstikke goede uitgangspositie voor volgende week", ging Slot verder. De Kroatische tegenstander moet volgens de trainer echter niet worden onderschat. "Rijeka heeft de afgelopen wedstrijden maar heel nipt verloren, op één wedstrijd na, tegen ons. Nu waren ze in staat om 2-2 bij Sociedad te spelen. We zijn in Nederland heel goed van ploegen die iets minder aansprekend zijn te zeggen dat ze er niets van kunnen, maar het wordt echt nog niet zo eenvoudig."

Lees ook: Koopmeiners boos na puntverlies: "Het is mijn schuld"

gerelateerd