Koopmeiners boos na puntverlies: "Het is mijn schuld"

Koopmeiners boos na puntverlies: "Het is mijn schuld"

3 december 2020 – Teun Koopmeiners was uiterst teleurgesteld in zichzelf na de 1-1 remise tegen Napoli. De aanvoerder hielp een strafschop om zeep en boorde daarmee zijn ploeg de belangrijke drie punten door de neus. Daardoor werd AZ niet beloond voor het uitstekende optreden van met name na de onderbreking.

Koopmeiners was kwaad op zichzelf. "Ik schiet de bal hard en met overtuiging in, maar de keeper pakt 'm goed", doelt de middenvelder voor de camera van FOX Sports op zijn gemiste strafschop. "Het is mijn schuld dat we vandaag niet de drie punten pakken. Ik ging voor mijn favoriete hoek, het interesseert me niet of dat bij de keeper bekend is. Met overtuiging moet een penalty altijd raak zijn. Omdat ik mis, laat ik mijn team in de steek."

De captain baalde ook al van de tegengoal van Dries Mertens. "Daar stonden we niet goed te verdedigen. Hun eerste kans is direct een goal." Toch kon Koopmeiners ook tevreden zijn. "Het aanvalsspel was goed, zeker na rust hebben we goede kansen gehad om te winnen." Door het gelijkspel van Real Sociedad tegen HNK Rijeka heeft AZ volgende week aan een zege genoeg voor overwintering. "Dat is nog een goede meevaller, maar nog steeds baal ik van die strafschop."

gerelateerd