AZ laat kans op overwinning liggen tegen Napoli

3 december 2020, 23:05

AZ heeft donderdagavond de kans op een overwinning laten liggen in het thuisduel met Napoli. De ploeg van trainer Arne Slot was niet minder dan de Italianen, maar een goal van Dries Mertens zorgde ervoor dat AZ al vroeg in de achtervolging moest gaan. Dat deed de ploeg met verve, waarbij ze een prima tweede helft op de mat legde.

Trainer Arne Slot voerde een paar wijzigingen door voorafgaand het duel tegen de ploeg uit Napels. Zo mochten Zakaria Aboukhal en Albert Gudmundson hun opwachting maken in de basiself, waardoor Myron Boadu en Jesper Karlsson op de bank moesten plaatsnemen. De geblesseerd geraakte Jonas Svensson werd vervangen door Yukinari Suguwara. Bij Napoli had trainer Gennaro Gattuso geen basisplaats over voor Hirving Lozano. De oud-speler van PSV zag zijn plek ingenomen worden door Matteo Politano.

Het was een belangrijke wedstrijd voor de Alkmaarders. Bij winst was de ploeg van Arne Slot dichtbij overwintering, maar daar leek het in het begin van de wedstrijd niet op. Mertens zette vroeg de 0-1 op het scorebord, waarna AZ – dat helemaal niet slecht speelde – in de achtervolging moest.

In de openingsfase was het al vroeg raak voor de Napolitanen. Dries Mertens kwam goed voor Bruno Martins Indi en werkte de bal achter Marco Bizot: 0-1. Een flinke tegenvaller voor AZ, dat met hoge druk ambitieus begon aan de wedstrijd. Beide ploegen probeerde de voetballende oplossingen te zoeken, maar dat ging op veel momenten mis. Zo leidde Martins Indi een kans voor Mertens in en werd Aboukhlal gevaarlijk na balverlies van Insigne. Gedurende de eerste helft liet Napoli zich vooral terugzakken en maakte het AZ moeilijk erdoorheen te voetballen.

Door het gelijke spel van Real Sociedad tegen HNK Rijeka heeft AZ volgende week alles in eigen hand, als ze op bezoek gaan bij HNK Rijeka. De thuiswedstrijd won AZ met 4-1 van de Kroaten. Real Sociedad zal aantreden tegen Napoli. De Napolitanen hoopten zich vandaag te verzekeren van overwintering, maar moeten dat volgende week zien te bewerkstelligen tegen de Basken. AZ is bij een zege in Kroatië hoe dan ook door naar de volgende ronde.

Opstellingen en beoordelingen

AZ Alkmaar: Marco Bizot 6,5 , Yukinari Suguwara 6,5, Pantelis Hatzidiakos 5,5 , Bruno Martins Indi 5.5, Owen Wijndal 7; Frederik Midstjo 6, Dani de Wit 5,5 , Teun Koopmeiners 6 ;  Calvin Stengs 6, Albert Gudmundsson 5, (70' Myron Boadu 5) Zakaria Aboukhlal 6.

Man of the match: Owen Wijndal

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen