Puntverlies Sociedad, PAOK in slotfase onderuit

3 december 2020, 22:50

Lange tijd leek er voor AZ positief nieuws te komen uit Spanje, maar Real Sociedad knokte zich uiteindelijk naar een gelijkspel tegen het daarvoornog puntloze HNK Rijeka: 2-2. Het puntverlies van de Spaanse koploper betekende wel dat AZ zich volgende week met een zege op het al uitgespeelde Rijeka kan plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League.

Na 37 minuten opende Rijeka verrassend de score op bezoek bij de Basken. Het was oud-Ajacied Robert Muric die met een voorzet verdediger Darko Velkovski in staat stelde de 0-1 op het scorebord te schieten. Een stunt leek in de maak, maar Jon Batistuta trok na 69 minuten de stand gelijk. Erop en erover voor Sociedad werd het echter niet, want Stjepan Loncar zorgde enkele minuten later opnieuw voor de voorsprong. Het was Nacho Monreal die uiteindelijk de eindstand op 2-2 bepaalde.

Daardoor blijven Real Sociedad en AZ op gelijke hoogte. De Spanjaarden nemen het volgende week in de laatste wedstrijd op tegen Napoli. Daardoor lijken de Alkmaarders ineens uitstekende papieren te hebben. Een overwinning op het uitgespeelde Rijeka bezorgt AZ hoe dan ook een plek in de volgende ronde.

AC Omonia - PAOK FC: 2-1

Ook voor PSV werd het een mooie avond. Voornaamste concurrent PAOK FC kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter AC Omonia, waardoor de voorsprong van PSV op de Griekse ploeg opliep naar drie punten. Als de ploeg van Roger Schmidt volgende week een resultaat weet te boeken tegen Omonia, is een Europees vervolg een feit.

Voor PSV werd het een nóg mooiere avond. Voornaamste concurrent PAOK FC leed een uiterst pijnlijke nederlaag tegen hekkensluiter AC Omonia, waardoor de voorsprong van PSV op de Griekse ploeg opliep naar vier punten. Dat gat is met nog een resterend duel niet meer te dichten. PAOK kwam al na negen minuten op achterstand na een treffer van Adronikos Kakoullis. Christos Tzolis bracht PAOK na rust op gelijke hoogte, waardoor het nog een kans leek te hebben op overwintering. Invaller Jordi Gomez hielp Omonia echter na 87 minuten aan een enorme stunt, door vanaf de penaltystip raak te schieten.