Madueke blij bij PSV: "Sancho is een inspiratiebron voor mij"

3 december 2020, 22:00

Noni Madueke is bij PSV met zijn collega-aanvallers in een zware concurrentiestrijd verwikkeld. De achttienjarige Engelsman mikt op een basisplaats en maakt tijdens zijn speelminuten indruk. In Engeland wordt zijn ontwikkeling op de voet gevolgd, omdat Madueke in zijn geboorteland te boek staat als een van de grootste beloften van het land.

Als jeugdspeler van Tottenham Hotspur leek Madueke op weg naar een mooie loopbaan, maar tot verrassing van velen koos de piepjonge aanvaller voor een overstap naar PSV. Hij trad daarmee in de voetsporen van Jadon Sancho, die als Engels toptalent ook voor het buitenland koos. Inmiddels is hij sterspeler bij Borussia Dortmund.  "Jadon maakte een jaar na zijn overstap naar Dortmund al enorme stappen", vertelt Madueke in gesprek met The Sun. Ik zag hem als inspiratiebron. Er zijn meerdere wegen om te bewandelen. Deze heeft duidelijk goed uitgepakt voor mij,"

 Daar wilde Madueke zich ontwikkelen én samenwerken met een van zijn grootste idolen. "Ik weet dat ik makkelijker moet gaan scoren", aldus Madueke. Daarom wilde hij dolgraag worden getraind door Ruud van Nistelrooij. "Ruud heeft mij geleerd hoe ik meer in die situaties terecht kan komen. Als fan van Manchester United weet ik dat hij daar ontzettend goed in is."

Madueke is dit seizoen op dreef bij PSV. De buitenspeler scoorde in de Eredivisie al viermaal en gaf bij drie treffers de assist. Ook in de Europa League maakt hij indruk: met een goal en twee assists toonde hij ook op Europees opzicht zijn waarde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen