Zwak Feyenoord verliest van Dinamo na discutabele momenten

Zwak Feyenoord verliest van Dinamo na discutabele momenten

3 december 2020 – Feyenoord heeft donderdagavond in De Kuip ongelukkig verloren van Dinamo Zagreb (0-2). In het meest ideale scenario konden de Rotterdam overwintering vaststellen, maar twee merkwaardige doelpunten deden een zwak Feyenoord de das om. Ondanks de nederlaag heeft het team van trainer Dick Advocaat overwintering in de Europa League nog in eigen hand.

Een dag na het aankondigen van zijn toekomstige vertrek bij Feyenoord nam Advocaat het met zijn ploeg op tegen de koploper van de poule Dinamo Zagreb. Het heeft Feyenoord al eerder niet meegezeten met scheidsrechters en penalty's en vanavond was het weer erg ongelukkig. De gehele eerste helft was Feyenoord de ploeg die het initiatief nam. Het enige wat ontbrak, waren de uitgespeelde kansen. Er lag steeds veel ruimte bij Luciano Narsingh, maar de steekpasses richting hem waren telkens te hard.

De wedstrijd sukkelde richting een doelpuntloze eerste helft, tot er iets opmerkelijks gebeurde. Tijdens een duel in de extra tijd tussen Uros Spajic en Bruno Petkovic kwamen ze met de hoofden tegen elkaar. Spajic was er het ergste aan toe en ging na een lange behandeling even naar de kant. Feyenoord speelde de resterende minuut extra tijd even met tien man en daar maakte de uitploeg optimaal gebruik van. Ze drongen aan, waardoor ze Nick Marsman tot een redding dwongen. Ter grote verbazing van iedereen wees de Britse scheidsrechter daarna naar de penaltystip. In de herhaling bleek dat Kökcü zijn tegenstander raakte toen hij de bal wilde wegwerken. Petkovic pakte het cadeautje uit en schoof de bal rustig in het doel.

Zo eindigde de eerste helft in mineur voor Feyenoord en moesten ze er in de tweede helft vol bovenop. Wat niet meehielp is dat de volgende onduidelijke arbitragebeslissing niet lang op zich liet wachten. Feyenoord kreeg de bal niet weggewerkt en Zagreb profiteerde door de bal tegen de touwen te schieten. Op het moment van schieten stond Petkovic op de doellijn. Pas heel laat ging de vlag omhoog voor buitenspel en leken de Rotterdammers opgelucht adem te kunnen halen. Scheidsrechter Chris Kavanagh ging in overleg met zijn lijnrechter en concludeerde dat Petkovic toch niet hinderlijk buitenspel stond, waardoor het doelpunt van Lovro Majer doorgang vond: 0-2.

Een achtervolging moest worden ingezet, maar kwam niet tot stand. Invaller Naoufal Bannis kreeg nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar mistte de bal. Eerlijk is eerlijk, de Rotterdammers maakten geen aanspraak op de overwinning. Ze speelden erg zwak, maar de manier waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen, maakten deze avond extra zuur. De zes gele kaarten erbij opgeteld, maakten deze avond nog merkwaardiger. De spelers oogden gefrustreerd en een cynisch applausje van Marcos Senesi bevestigde dat alleen maar meer.

Door het verlies wordt het volgende week alles of niets voor Feyenoord op bezoek bij Wolfsberger. In Oostenrijk moet Feyenoord gaan strijden voor de tweede plek. De tegenstander van vandaag, Dinamo Zagreb, is in ieder geval verzekerd van groepswinst.

Opstellingen en beoordelingen

Feyenoord: Nick Marsman 6, Lutsharel Geertruida 5.5, Uros Spajic 5 (46' Eric Botteghin 5.5), Marcos Senesi 5.5, Tyrell Malacia 6, Jens Toornstra 6, Orkun Kökcü 5.5, Mark Diemers 5 (70' Joao Teixeira 5.5), Steven Berghuis 5, Bryan Linssen 5.5 (36' Naoufal Bannis 5), Luciano Narsingh 5.5

Man of the match: Tyrell Malacia

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd