Interim-voorzitter Barça had Messi in de zomer verkocht

3 december 2020, 16:25   Bijgewerkt: 3 december 2020, 18:32

FC Barcelona had afgelopen zomer Lionel Messi moeten verkopen om de financiële nood te verlichten. Dat zegt Carles Tusquets, interim-voorzitter van de Catalaanse club. Zijn voorganger, de in oktober opgestapte Josep María Bartomeu, hield de Argentijnse superster binnenboord.

Messi diende afgelopen zomer zijn vertrekwens uit, maar bleef uiteindelijk. Als Tusquets toen aan het roer had gestaan, was de Barça-captain misschien wel vertrokken. "Vanuit economisch perspectief was dat beter geweest. Maar daarover had dan wel overeenstemming met de technische staf moeten worden bereikt", vertelt hij tegen RAC1.

Door de coronacrisis kampt FC Barcelona met flinke financiële problemen. Een verkoop van Messi had niet alleen de kassa laten rinkelen, maar ook het salarishuis flink naar beneden bijgesteld. Onlangs bereikte Ronald Koeman een akkoord met FC Barcelona om tijdelijk een deel van zijn salaris in te leveren. Kort daarop werd ook met de spelers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/376107/fc-barcelona-meldt-principe-akkoord-over-inleveren-van-de-lonen/,_blank,een principe-akkoord] gesloten over een verlaging van de salarissen.

Het zou zomaar kunnen dat Messi komende zomer alsnog vertrekt bij FC Barcelona. Dan loopt zijn contract af en loopt hij gratis de deur uit. Neymar sprak woensdagavond na de 1-3 zege bij Paris Saint-Germain de wens uit om volgend seizoen weer met Messi te voetballen.

Lees ookSpelers PSG hopen op Messi: "Met open armen ontvangen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen