Zo kunnen Feyenoord, PSV en AZ doorstoten in Europa

3 december 2020, 18:19

Voor Feyenoord, PSV en AZ staat er in de Europa League een cruciale avond voor de boeg. Bij winst doen de teams geweldige zaken, terwijl een nederlaag de doodsteek zou kunnen zijn. FCUpdate.nl bracht de scenario's van de Nederlandse teams in kaart.

Feyenoord kan vanavond de volgende EL-ronde al bereiken

Met een gelijkspel bij CSKA Moskou (0-0) houdt Feyenoord zicht op de volgende ronde van de Europa League. De Rotterdammers stegen zelfs naar de tweede plaats in Groep K, door de nederlaag van Wolfsberger AC tegen koploper Dinamo Zagreb (0-3). Met onderstaand scenario plaatst Feyenoord zich volgende week al voor de volgende ronde van de Europa League.

Waarom PSV ondanks tweede plaats vreest voor uitschakeling

Trainer Roger Schmidt zei voorafgaand aan het duel dat PSV alles in eigen hand zou hebben als het won van PAOK Saloniki. De Duitser zag zijn team vervolgens winnen van de Grieken en beseft dat die overwinning goud waard is voor zijn club. Met nog twee speelronden te gaan in de Europa League ziet het er ineens goed uit voor PSV

Hoe AZ zelfs met 11 punten uitgeschakeld kan worden in de EL

AZ won op bezoek bij Napoli, pakte een punt tegen Real Sociedad en deed wat het moest doen tegen NK Rijeka. Toch is de volgende ronde in de Europa League nog allerminst zeker. De kans is levensgroot dat de Alkmaarders donderdag in een rechtstreeks duels met Napoli weten hoe hun lot wordt beslecht. Ook kan een krankzinnig scenario met liefst elf (!) punten niet genoeg zijn voor de formatie van Arne Slot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen