Tranen bij spelers Guangzhou na vertrek Van Bronckhorst

Tranen bij spelers Guangzhou na vertrek Van Bronckhorst

3 december 2020 – Giovanni van Bronckhorst werkte sinds begin januari als hoofdtrainer van het Chinese Guangzhou R&F, maar heeft besloten om zijn ontslag in te dienen. Door de coronapandemie kan de trainer zijn familie niet zien en dat valt hem zwaar. Hij kiest nu voor een terugkeer naar Nederland, bevestigt de oud-international aan De Telegraaf.Zijn beslissing kwam voor de leiding niet als een donderslag bij heldere hemel. "Ik heb vier weken geleden al met de mensen van Guangzhou R&F rond de tafel gezeten. Ik heb uitgelegd dat ik China als land prachtig vind, dat we een mooie vooruitgang hebben geboekt met de club, maar dat het voor mij door de coronapandemie in de wereld niet meer te doen is om zo lang zonder mijn familie te leven."

De Chinese club wilde juist graag met hem verder. "Ze waren niet blij met mijn besluit, zeiden nog eens dat ze het heel jammer vinden dat ik mijn contract niet wil uitdienen, maar ze begrijpen het wel." De spelers baalden ook, geeft de coach aan. "Ik stel jonge talenten op. Ik heb een speler van 17 jaar in het elftal, eentje van 19 jaar en mijn keeper is 21 jaar. Dat zijn ze hier niet gewend. Meestal beschouwen ze een speler van 23 jaar pas als volwassen. Die jonge jongens willen zich blijven verbeteren. Ze moesten echt huilen. Maar ook een aantal oudere Chinese spelers hadden tranen."

Van Bronckhorst is echter blij dat hij terug kan keren naar Nederland. Hij is niet van plan om snel weer te gaan trainen "Ik heb geen behoefte om in januari ergens te beginnen. Ik wil even de tijd nemen. Ik heb voor het trainersvak gekozen en dat is prachtig. Het was schitterend om in China deze club te trainen, spelers beter te maken, de organisatie en trainingsaccommodatie te helpen verbeteren. De club heeft gezegd dat men daar heel blij mee is. Maar voordat ik dat weer ergens wil doen, zal het een nieuw voetbalseizoen moeten zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021