Solskjaer verdedigt zichzelf en Fred: "Hij was ongelukkig"

Solskjaer verdedigt zichzelf en Fred: "Hij was ongelukkig"

3 december 2020 – Bakken met kritiek zijn er in Engelse media geuit aan Ole Gunnar Solskjaer, die er woensdag niet voor koos om Fred te wisselen tegen Paris Saint-Germain (1-3). De middenvelder van Manchester United ontsnapte in de eerste helft aan een rode kaart en kon in de tweede helft alsnog inrukken. De Noor werd verweten dat hij de middenvelder niet wisselde.Solksjaer zag dat de Braziliaan 'geluk had' dat hij niet in de eerste helft rood kreeg vanwege een kopstoot aan het adres van Leandro Parades. Fred maakte daarna nog een overtreding, waardoor de vraag rees waarom Solskjaer hem niet wisselde. In de tweede helft kwam zijn langverwachte tweede gele kaart alsnog. "Fred speelde goed", reageerde de Noor bij Sky Sports. "Ik heb hem met hem gehad over dat hij rustig moest blijven en op zijn benen moest blijven staan. De tweede gele kaart is absoluut geen gele kaart. Iedereen weet dat. Ik denk dat Fred juist heel goed rustig bleef in de tweede helft. Hij was ongelukkig door die beslissing van de scheidsrechter."

Over zijn domme kopstoot in de eerste helft had Solskjaer ook een duidelijke mening. "Hij moet dat niet doen. Ik denk niet dat hij hem hard raakte, maar hij moet dat gewoon niet doen. Hij had geluk met die beslissing, want normaal is zoiets of geen kaart of een rode kaart. Daar was Fred gelukkig."

Solskjaer zag dat United en PSG er een mooie pot van maakten. "Het was een goed duel, de voetbalfans verdienden dit. Beide ploegen kregen grote kansen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021