Neymar: "Ben niet gekomen voor Europa League-voetbal"

3 december 2020, 08:03

Neymar heeft met Paris Saint-Germain woensdag een belangrijke overwinning geboekt in de Champions League. Op bezoek bij Manchester United werd er met 1-3 gewonnen, waardoor de controle in de groep nu in handen is van PSG. Neymar, die twee goals maakte, is tevreden.

"We hebben laten zien dat we op een hoog niveau kunnen spelen, als we allemaal lopen en vechten voor elkaar", sprak de vedette in Franse media. "Onlangs sprak ik uit dat onze houding moest veranderen, omdat anders het Champions League-voetbal in gevaar kwam. Gelukkig hebben we dat gedaan. Ik ben nog nooit uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League en heb nog nooit in de Europa League gespeeld. Ik heb nu mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik ben hier namelijk niet gekomen om in de Europa League te spelen."

Neymar nam de ploeg bij de hand door twee keer te scoren. "Ik heb me altijd al een leider gevoeld, eigenlijk al sinds mijn zeventiende. Daarvoor heb ik geen aanvoerdersband nodig. Ik ben een belangrijke speler bij PSG. Alles wat ik doe, heeft gevolgen en impact op mijn teamgenoten. Ik wil ze helpen door mijn beste beentje voor te zetten. Ik kan ook goed tegen kritiek en ben zeker niet onaantastbaar. Iedereen vecht namelijk voor hetzelfde. Ik ben blij dat ik mijn ploeg heb kunnen helpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen