Advocaat over koers Feyenoord: "Staat mijn beslissing los van"

Advocaat over koers Feyenoord: "Staat mijn beslissing los van"

3 december 2020 – Dick Advocaat is sowieso bezig aan zijn laatste halfjaar als trainer van Feyenoord. De coach kondigde deze week aan dat hij na dit seizoen vertrekt. Technisch directeur Frank Arnesen is van plan om een andere koers te gaan varen met een jongere trainer, maar dat heeft volgens Advocaat niets te maken met zijn eigen beslissing.De 73-jarige trainer ontkent dat zijn beslissing het gevolg is van de wensen van Arnesen. "Mijn beslissing staat daar volledig los van. Toen ik zulke geluiden opving begin van de week vond ik wel dat we mijn vertrek direct moesten communiceren. Ik wilde dat niet laten lopen voordat zoiets een eigen leven gaat leiden en je daar continu mee wordt geconfronteerd. Nu ben ik het kwijt", zegt de trainer tegen De Telegraaf.

Arnesen is naar verluidt van plan om een jongere trainer voor de groep te zetten in het nieuwe seizoen. "Dan hoor ik daar niet bij. Voor mezelf is het dan beter het stokje door te geven aan een ander. Belangrijkste bij een club als Feyenoord blijft dat je als trainer resultaat moet boeken. Dat geldt ook voor de nieuwe man. Wie dat moet worden, is aan de clubleiding", zegt Advocaat.

Vorig seizoen kwam Advocaat als tussenpaus na het ontslag van Jaap Stam, maar uiteindelijk bleef hij nog een extra jaar. "We reikten tot de derde plaats en de bekerfinale. Toen is wel het verzoek van de clubleiding gekomen om er nog een jaar aan vast te plakken. Daar had ik een goed gevoel over. Als je ziet dat ik eigenlijk vanaf juli nooit heb kunnen beschikken over alle spelers mede door blessures, vind ik dat de groep het goed heeft gedaan. We roeien met de riemen die we hebben en dat is door iedereen uitstekend opgepakt."
Met veel plezier werkt Advocaat bij Feyenoord. Toch vindt hij het vervelend dat er weinig financiële kracht is. "Feyenoord is een grote club, maar hier kan heel weinig. Er is nooit geld om extra kwaliteit binnen te halen. Dat is weleens teleurstellend geweest."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021