Lampard prijst Giroud: "Een geweldige prestatie"

Lampard prijst Giroud: "Een geweldige prestatie"

2 december 2020 – Olivier Giroud stal de show bij de overwinning van Chelsea op Sevilla (0-4), waardoor de Londenaren groepswinnaar werden en zich dus plaatsten voor de volgende ronde van de Champions League. Zijn trainer Frank Lampard was na afloop vol lof over zijn spits en blij met de vroege plaatsing van zijn ploeg.Giroud werd de eerste speler sinds uitgerekend Lampard die vier keer scoorde voor Chelsea in één wedstrijd. Lampard deed dat in 2010, thuis tegen Aston Villa. In en tegen Sevilla scoorde Giroud met links, rechts en met de kop. Ook benutte hij een strafschop. "Een geweldige prestatie om op dit niveau vier keer te scoren, tegen een goede tegenstander", zei Lampard tegenover het clubkanaal van Chelsea over zijn spits. "Het waren goals waaruit zijn individuele kwaliteit blijkt. Olivier blijft bovendien altijd professioneel, ook al speelt hij niet altijd. Hij is een voorbeeld voor de groep."

Lampard, die Ziyech twintig minuten gunde in Andalusië, zag dat Chelsea uitstekend speelde tegen Sevilla. "Ik ben blij dat we ons een wedstrijd voor het einde al geplaatst hebben. We worden steeds beter en werken daar hard voor. Maar we moeten ons blijven verbeteren, want in de knock-outfase zal het niveau omhooggaan."

Zelf reageerde Giroud ook nog op de voor hem perfecte avond. "Ik ben heel trots dat ik vier keer gescoord heb. Daar bedank ik mijn teamgenoten voor. Op naar een nieuwe overwinning."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021