Gisteren gemist: scorende Giroud, schlemiel Fred en winst Barça

3 december 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 2 december.

Fred schlemiel bij nederlaag Manchester United tegen PSG (1-3)

Manchester United heeft zich woensdagavond nog niet kunnen verzekeren van een plek bij de laatste zestien van de Champions League. Daarvoor had het een goed resultaat nodig tegen Paris Saint-Germain, maar in eigen huis verloren the Red Devils met 1-3. Daarbij was een negatieve hoofdrol weggelegd voor Fred.

Giroud maakt er vier voor Chelsea, Barça nog foutloos

Chelsea is door een 0-4 zege bij het eveneens al geplaatste Sevilla zeker van de eerste plaats in Groep E. Olivier Giroud liet zich bij de Engelsen zien met een vier (!) goals. In Groep G maken FC Barcelona en Juventus volgende week in een onderling duel uit wie de groepswinnaar wordt. Beide ploegen wonnen op simpele wijze van Ferencvaros (0-3) en Dinamo Kiev (3-0).

BVB zeker van overwintering na gelijkspel, Lazio nog niet

Borussia Dortmund heeft zich woensdagavond weten te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League. Een 1-1 gelijkspel tegen SS Lazio was daarvoor genoeg. Op het andere veld in groep F won Club Brugge met 3-0 van Zenit, onder meer door een goal van Noa Lang.

Schmidt krijgt kritiek niet mee: "Ik lees geen kranten"

PSV zou donderdagavond in het Europa League-duel tegen Granada fris voor de dag moeten komen. Trainer Roger Schmidt gaf afgelopen weekend tegen Sparta namelijk liefst acht basisspelers rust. Ondanks de kritiek die hij daarop kreeg, staat hij nog steeds achter die beslissing.

Leipzig beslist spektakelstuk tegen Basaksehir in slotfase

De Champions League-speeldag is woensdagavond begonnen met een heerlijk duel tussen Istanbul Basaksehir en RB Leipzig. Na een late gelijkmaker van de Turken, was het in de slotfase RB Leipzig dat toch aan het langste eind trok. Het werd uiteindelijk 3-4 voor de Duitsers.

AZ zet stappen: "2 jaar terug verloren we van Kairat"

AZ maakt in een zware Europa League-poule nog altijd kans om te overwinteren. Het staat met zeven punten knap gelijk met Real Sociedad en slechts twee punten achter Napoli. Laatstgenoemde is donderdagavond (21.00 uur) de tegenstander.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen