Tevreden Koeman blij met spel: "Zijn op de goede weg"

2 december 2020, 23:33   Bijgewerkt: 2 december 2020, 23:38

FC Barcelona heeft na vijf duels in de groepsfase van de Champions League nog altijd de maximale score. Zonder al te grote inspanning wonnen de Spanjaarden met 0-3 bij het Hongaarse Ferencvaros. Dat stemde tot tevredenheid bij Ronald Koeman, ook omdat hij Lionel Messi rust kon geven.

"Ik denk dat we een perfecte eerste helft speelden", doelde Koeman tegenover het clubkanaal van FC Barcelona op de 0-3 tussenstand bij rust. "We hadden de controle en maakten goede goals. Daar ben ik heel blij mee, al hadden we nog meer doelpunten kunnen maken. We moeten elke wedstrijd laten zien dat we hunkeren naar overwinningen en dat doen we in de Champions League."

Hoewel Barça op de rand staat van de groepswinst, kan het volgende week nog fout gaan als Juventus in Camp Nou met drie goals verschil weet te winnen. Eerder werd het in Italië nog 0-2 voor FC Barcelona. "Als we Juventus zouden verslaan, zouden we achttien punten hebben. Dat is geweldig", vindt Koeman. "We hebben een goed team en ik ben blij dat we spelers rust hebben kunnen geven." Zo bleef Messi achter in Spanje en startte Frenkie de Jong vanaf de bank. Hij viel in de rust in, waardoor ook Sergio Busquets rust kon krijgen.

De opvallendste man van de laatste wedstrijden is misschien wel Antoine Griezmann. Na zijn eerdere wereldgoal tegen Osasuna (4-0) scoorde hij bij Ferencvaros opnieuw een heerlijke treffer door de bal achter het standbeen langs in het doel te werken. Koeman is blij voor de Fransman. "Griezmann heeft altijd hard gewerkt om zijn spel en zijn doeltreffendheid te verbeteren. Nu scoort hij goals. Zo zie je dat vertrouwen belangrijk is. Ik hoop dat hij zijn goals blijft maken. We zijn op de goede weg."

Lees ook: Giroud maakt er vier voor Chelsea

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen