Ultee: "Aan mij om vertrouwen van Fortuna nu waar te maken"

Ultee: "Aan mij om vertrouwen van Fortuna nu waar te maken"

2 december 2020 – Sjors Ultee is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De pas 33-jarige Ultee is daarmee de opvolger van Kevin Hofland. Hij werd aangesteld nadat de Limburgers geen geschikte opvolger van buitenaf konden vinden. De Utrechter snapt dat er bedenkingen zijn bij zijn aanstelling, maar is ook blij dat Fortuna Sittard een keuze heeft gemaakt op inhoud.Bij de wedstrijden tegen Feyenoord (1-3) en Vitesse (2-0) stond Ultee al voor de groep van Fortuna. Eerder was hij in Limburg nog assistent-trainer en technisch manager, toen Hofland nog de eindverantwoordelijke was. In gesprek met Voetbal International geeft Ultee aan dat vertrouwen vanuit de clubleiding een belangrijke voorwaarde was om definitief als hoofdtrainer in te stappen bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Fortuna wist dit seizoen nog niet te winnen in competitieverband. "Op basis van mijn werkwijze en het spel van de afgelopen weken hebben de mensen in de leiding geconcludeerd dat ze met mij verder willen. De hele procedure daarvoor zal iedereen een zorg zijn, als wij de punten gaan pakken die we nodig hebben. Als wij winnen, was het een goede beslissing. Het is aan mij nu het vertrouwen van Fortuna waar te maken", zegt Ultee.

Voordat Ultee definitief werd aangesteld, sprak Fortuna met de Duitsers Alexander Zorninger en Bernd Hollerbach. De eerste sloeg het aanbod af, Hollerbach koos voor het Belgische STVV. Ultee wist dat Fortuna in eerste instantie op zoek ging naar een grote naam. "Dat Fortuna ook met andere trainers heeft gesproken, vind ik juist normaal. In een bedrijfstak waarin zoveel op het spel staat, moet je als club denk ik altijd om je heen kijken en op zoek gaan naar de beste optie. Ik ben niet de beste trainer van Nederland, of van Europa. De club heeft gekeken naar betere opties, dat vind ik niet meer dan logisch, en is uiteindelijk toch bij mij uitgekomen. Maar het is echt niet zo dat ze niemand anders konden vinden."

Bij het pakken van zijn kans als hoofdtrainer overlegde Ultee niet met Hofland. De twee werkten lange tijd samen in Sittard, maar Ultee verklaarde zich niet solidair aan de ontslagen clubman. "Kevin en ik hebben prima samengewerkt", zegt Ultee. "Denk aan jezelf en pak je kansen", zei hij tegen me. Ik heb vandaag veel appjes gekregen, of er eentje van hem tussen zit, heb ik nog niet gezien. Maar ik weet zeker dat hij begrip heeft voor mijn keuze."

Ultee zal ondersteuning krijgen van Rob Alflen, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Utrecht en Helmond Sport. Aanstaande zaterdag (18.45 uur) zitten de twee voor het eerst samen op de bank bij Fortuna, in het thuisduel met Willem II.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021