Dumfries is fris: "Was juiste tijd om rust te nemen"

2 december 2020, 20:38

Denzel Dumfries zal donderdagavond (21.00 uur) weer in de basiself van PSV verschijnen voor het belangrijke treffen met Granada in de Europa League. De aanvoerder kreeg nog rust in het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam (1-0) en is daardoor fris genoeg voor de belangrijke wedstrijd van de Eindhovenaren.

Dumfries miste, op zijn afwezigheid door corona na, één wedstrijd bij PSV om fysieke redenen. Dat was in het bekertoernooi van het seizoen 2018-2019, toen het direct misging voor de Eindhovenaren. "Ik moest even een andere mindset zien te krijgen", werd Dumfries door het Eindhovens Dagblad geciteerd over de rust die hij afgelopen weekend kreeg. "Het was de juiste tijd om rust te nemen en te herstellen. Ik voel me fris en gemotiveerd en het is een verschil. We moeten soms herstellen omdat we enorm veel wedstrijden spelen."

PSV kan in Spanje uitstekende zaken doen om te overwinteren in de Europa League. Bij een overwinning op Granada kan de ploeg van Roger Schmidt zich zelfs al plaatsen, als PAOK verliest bij Omonia Nicosia. Bij een gelijkspel of nederlaag in Granada zal alles afhangen van het laatste duel, thuis tegen Omonia. De Spanjaarden hebben met tien punten uit vier duels de beste papieren en staan op de rand van plaatsing voor de knock outfase. Eerder werd het in het Philips Stadion 1-2.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!