Schmidt krijgt kritiek niet mee: "Ik lees geen kranten"

Schmidt krijgt kritiek niet mee: "Ik lees geen kranten"

2 december 2020 – PSV zou donderdagavond in het Europa League-duel tegen Granada fris voor de dag moeten komen. Trainer Roger Schmidt gaf afgelopen weekend tegen Sparta namelijk liefst acht basisspelers rust. Ondanks de kritiek die hij daarop kreeg, staat hij nog steeds achter die beslissing. "Ik lees geen kranten", reageerde hij op de persconferentie van woensdagmiddag. "Nee, echt niets. Ik kijk ook niet op televisie wat anderen ervan vinden", citeerde Eindhovens Dagblad. "Uiteindelijk moet ik mijn eigen lijn kunnen volgen en in overleg met mijn staf bepalen wat wel en niet verstandig is. Het is een moeilijke en bijzondere tijd nu, waarbij ik steeds de situatie van de spelers moet afwegen. Ik moet als trainer ook goed voor mijn spelers zorgen. Dit was het moment om deze stap te zetten."

In Granada moet PSV winnen om de kans op overwintering in eigen hand te houden. "We zullen daarvoor nog beter op de details moeten letten. Spaanse teams zijn tactisch erg sterk, blijkt telkens weer. Wij komen hier in ieder geval om te winnen", aldus Schmidt. "Natuurlijk is dit een belangrijke wedstrijd. Ook bij de duels om ons te kwalificeren voor de Europa League-groepsfase voelden we dat de boog gespannen stond. We willen door en gaan dus voor de winst."

PSV trapt morgen om 21.00 uur af in Granada. Met zes punten staan de Eindhovenaren tweede in de poule, vier punten onder Granda. PAOK volgt met vijf punten en Omonia Nicosia staat met slechts één punt onderaan. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021