Maradona junior kon door coronaregels geen afscheid nemen

Maradona junior kon door coronaregels geen afscheid nemen

2 december 2020 – Een week na het overlijden van voetballegende Diego Maradona heeft zijn zoon, Diego Armando Maradona Sinagra, voor het eerst van zich laten horen. Maradona junior was thuis in Napels toen hij het nieuws hoorde en mocht door een eerdere coronabesmetting niet afreizen naar Argentinië. Maradona junior is 34 jaar, maar ontmoette zijn vader pas op 25 augustus 2016. "Die eerste ontmoeting was zo bijzonder, omdat ik daar altijd op gewacht heb", vertelde hij aan het Spaanse Marca. "De afgelopen vier jaar hebben we heel goed contact gehad. Ik zag hem natuurlijk niet vaak, maar ik kon altijd bellen om dingen te bespreken. We hebben gelukkig nog veel wedstrijden van Napoli en Argetinië samen gekeken. Die momenten koester ik."

"Ik heb alles gevolgd via de televisie en mijn telefoon", zei hij over het verdrietige nieuws over zijn vader. "Bijna altijd met tranen in mijn ogen. Ik heb nauwelijks geslapen, alleen wanneer ik echt op was van verdriet en even in slaap viel. Er waren zoveel bijzondere en mooie momenten, die mij allemaal diep hebben geraakt. Het eerbetoon van Messi natuurlijk, maar ook de zege van Gimnasia La Plata en het eerbetoon van de spelers van Boca Juniors aan mijn zus Dalma."

Binnenkort hoopt Maradona junior het graf van zijn vader in Argentinië te kunnen bezoeken. "Of dat volgende week of volgende maand gebeurt, maakt mij niet heel veel meer uit. Ik heb geen afscheid van hem kunnen nemen en dat verdriet zal ik de rest van mijn leven bij me moeten dragen. Ik zal echter ook voor altijd de zoon van de beste voetballer ooit zijn. Miljoenen mensen houden van hem en die liefde heb ik ook altijd gevoeld. In Napels, maar eigenlijk overal waar ik kwam."

Hij hoopt dat de oude clubs van Maradona, waaronder Napoli en FC Barcelona, het rugnummer 10 nooit meer zullen gebruiken. "Dat moeten clubs zelf beslissen. Ik ben de dood van mijn vader nog aan het verwerken, dus ik heb geen energie om me in discussies daarover te mengen. Ik heb altijd geweten dat mijn vader geliefd was, maar alle emoties die loskwamen in Argentinië, Napels en de rest van de wereld hebben mij diep geraakt. Ik ben het huis niet uit geweest, maar het was een week die ik nooit zal vergeten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021