AZ zet stappen: "2 jaar terug verloren we van Kairat"

AZ zet stappen: "2 jaar terug verloren we van Kairat"

2 december 2020 – AZ maakt in een zware Europa League-poule nog altijd kans om te overwinteren. Het staat met zeven punten knap gelijk met Real Sociedad en slechts twee punten achter Napoli. Laatstgenoemde is donderdagavond (21.00 uur) de tegenstander.AZ verwierf een goede uitgangspositie door uit te winnen van Napoli en thuis tegen Real Sociedad een punt te pakken. Trainer Arne Slot heeft zijn ploeg zich in dat soort wedstrijden enorm zien ontwikkelen. "Daar hebben we heel hard voor moeten werken", zei hij op de persconferentie van woensdagmiddag, geciteerd door de club zelf. "Dat is een heel proces geweest. Twee jaar geleden verloren we in de voorronde van de Europa League van Kairat Almaty (uit Kazachstan, red.). Als je vanaf dat moment kijkt naar waar we nu staan, hebben we ontzettend veel stappen gemaakt. Eén van die stappen die ik vond dat we moesten maken, is dat we in een wedstrijd zoals tegen Sociedad zeer competitief moeten zijn. Die stap hadden we vorig seizoen alleen thuis tegen Manchester United gezet (0-0, red.)."

Hoewel het knap is hoe AZ er nu voor staat in een loodzware poule, beseft Slot ook dat zijn ploeg er nog niet is. "Het is heel mooi dat we in zo'n zware poule, met de koploper van Spanje en een Italiaanse topclub, twee wedstrijden voor het einde nog kans maken om door te gaan. Dat zegt veel over de ontwikkeling. Eén berekening kunnen we wat mij betreft maken: als we verliezen van Napoli, zijn we uitgeschakeld. Ik ga ervan uit dat Sociedad in staat is om van Rijeka te winnen."

Geen Svensson
AZ moet het tegen Napoli in ieder geval stellen zonder Jonas Svensson. De Noorse rechtsback liep een onderbeenblessure op tegen Heracles Almelo en wordt door Slot in de maand december niet meer terug verwacht. Daarnaast is het de vraag of Myron Boadu in staat is een hele wedstrijd te spelen. "Vandaag zal dat moeten blijken", zei Slot daarover. "Tegen Heracles ging hij er met kramp af."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021