FC Groningen praat met Padt over contractverlenging

FC Groningen praat met Padt over contractverlenging

2 december 2020 – FC Groningen hoopt keeper Sergio Padt langer vast te leggen. Zowel Voetbal International als RTV Noord meldde woensdagmiddag dat de club momenteel in gesprek is met het management van de doelman. Het huidige contract van Padt loopt aankomende zomer af. "Sergio bewijst al jaren dat hij uitstekende doelman is voor FC Groningen", vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan RTV Noord. "We hebben inmiddels een aantal goede gesprekken gehad en staan er ook met een open vizier in. Ik hoop dat we bij elkaar kunnen komen." Naast Fledderus bevestigde ook Padt dat er gesprekken gaande zijn. "We hebben inderdaad met elkaar gesproken, maar het is nog te vroeg om er echt wat over te zeggen", was zijn reactie. 

Ook Fledderus liet weten dat een akkoord nog niet dichtbij is. "We hebben nog wel een kluitje te wassen. We moeten kijken hoe alles zich gaat ontwikkelen. Dat heeft natuurlijk met van alles te maken. De duur van het contract, en het salaris is natuurlijk ook ook een belangrijk bespreekpunt. We moeten kijken wat past binnen onze begroting, maar ook wat past in het wensenlijstje van Sergio. Dat moeten we dan zien te matchen."

Padt was afgelopen zomer eigenlijk al dicht bij een vertrek uit Groningen. FC Emmen wilde de doelman graag vastleggen, maar zag een transfer op het laatste moment toch afketsen. Padt staat al sinds 2014 onder contract bij FC Groningen en speelde 233 wedstrijden voor de club. Ook zat hij in 2017 en 2018 geregeld bij de Oranje-selectie, maar hij debuteerde nog niet. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021