Koopmeiners: "Je wil naar dit niveau, dan moet je het ook ervaren"

2 december 2020, 17:25   Bijgewerkt: 2 december 2020, 17:47

AZ put in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Napoli vertrouwen uit eerdere wedstrijden tegen de Italiaanse topclub en Spaanse koploper Real Sociedad. In Napels wisten de Alkmaarders al drie punten te stelen en in de wedstrijd tegen Sociedad vorige week pakte AZ met goed spel een punt. Teun Koopmeiners is ambitieus en hoopt Napoli met dit keer beter voetbal opnieuw te kunnen verslaan.

"Qua resultaat was het alles wat we wilden", vertelde hij op de persconferentie over de 0-1 overwinning in Napels, "maar we wilden daar wel wat meer aan voetballen toekomen en meer druk op hun uitoefenen, in plaats van alleen maar tegenhouden. We hopen dat morgenavond beter te doen, maar we gaan uiteraard voor hetzelfde resultaat." Ook op bezoek bij Real Sociedad zag Koopmeiners hetzelfde gebeuren. "De les van die twee wedstrijden, met name Sociedad, is dat er meer energie in moest en we beter aan de bal moesten zijn. Ik denk dat we dat thuis heel goed hebben laten zien. Dan ben je met deze ploeg ook in staat om tegen topploegen in Europa een goed resultaat neer te zetten en een goede partij op de mat te leggen."

"Je maakt er stappen in", ging Koopmeiners verder. "Je wil naar dat niveau, maar dan moet je het niveau ook ervaren. Je moet die druk voelen en met die weerstand om kunnen gaan. Hoe meer wedstrijden je daarmee speelt, hoe dichter je daar naartoe komt." Met zeven punten - evenveel als Sociedad en twee minder dan Napoli - heeft AZ nog altijd een goede kans om de zware groep te overleven. Dan moeten de Alkmaarders eerst de door Koopmeiners uitgesproken ambities zien waar te maken tegen Napoli. "Ik denk dat de kans dat dat lukt zeker reëel is, anders win je die uitwedstrijd niet. Natuurlijk hebben zij kwalitatief een heel goed team. Wij moeten top zijn om een goed resultaat te boeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen