Koeman ontloopt zware schorsing na kritiek op VAR

2 december 2020, 16:54

Ronald Koeman wordt niet bestraft voor zijn uitlatingen over de VAR na de verloren wedstrijd tegen Real Madrid eind oktober. De Nederlandse trainer hing een schorsing boven het hoofd van twee tot wel twaalf maanden. Die straf ontloopt hij, zo meldt het goed ingelichte Cadena SER.

Op 24 oktober verloor Koeman zijn eerste El Clásico als trainer van Barcelona, onder meer doordat Sergio Ramos een strafschop verdiende. Daar was de trainer het op z'n zachtst gezegd niet mee eens. "Ik begrijp de VAR niet. Volgens mij wordt het alleen gebruikt tegen Barcelona. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld en hebben de VAR niet één keer mee gehad", zei de trainer toen na afloop

Naar aanleiding van die uitspraken stelde de Spaanse tuchtcommissie een onderzoek in. Onder meer een schorsing van twee tot twaalf wedstrijden en een geldboete van 601 tot 3005 euro werden als mogelijke straffen genoemd. Dit is op basis van de reglementen van de Spaanse voetbalbond. Van een straf komt het echter niet. Koeman zal dus gewoon op de bank zitten als zijn Barcelona het opneemt tegen nummer zes Cádiz. Barça zelf staat op een teleurstellende zevende plaats. Voor het zich op de ontmoeting van het komend weekend kan richten, wacht de Catalanen vanavond echter eerst een Champions League-ontmoeting met het Hongaars Ferencváros.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen