Gattuso zet Napoli op scherp: "AZ kan ons pijn doen"

Gattuso zet Napoli op scherp: "AZ kan ons pijn doen"

2 december 2020 – Voor AZ staat donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Napoli op het programma. De Italianen zijn gewaarschuwd, want in de heenwedstrijd in Napels wisten de Alkmaarders te stunten en drie punten mee te nemen naar Nederland (0-1). Napoli-trainer Gennaro Gattuso zette zijn ploeg dan ook op scherp."Het wordt een lastige wedstrijd", vertelde Gattuso aan het Italiaanse Sky Sport. "Ze hebben in de competitie nog geen enkele keer verloren. Als we ze ruimte geven, kunnen ze ons pijn doen. We hebben veel respect voor ze en we zullen een goede wedstrijd moeten spelen."

Gattuso waarschuwde dat 'kwaliteit niet genoeg is om wedstrijden te winnen' en dat zijn ploeg daarom inzet moet tonen. "Met kwaliteit win je wedstrijden, maar niet allemaal. Als we het er niet in krijgen dat we extra stappen moeten zetten, dan moet er iemand uit het elftal blijven." 

Zo was hij onder meer kritisch op aanvoerder Lorenzo Insigne. "Ik verwacht nog steeds veel meer van hem. Technisch hoef ik hem niks bij te brengen, maar hij is de aanvoerder en hij is geen 22-jarige meer. Ik wil karakter van hem zien. Hij kan verbeteren. Ik wil dat hij meer vreugde uitstraalt, maar dat weet hij."

Ook richt hij zich tot oud-Eredivisiespeler Dries Mertens. "Hij maakt wat technische fouten die je niet bij hem verwacht. Hij kan en moet het beter doen, want een speler als hij moet de kansen die hij krijgt optimaal benutten." 

Napoli gaat donderdagavond om 21.00 uur op bezoek bij AZ. De winnaar doet goede zaken in groep F, waar Napoli (9 punten), Real Sociedad en AZ (beiden 7 punten) alle drie nog kans maken op overwintering. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021