Marsman geniet van speeltijd: "Mijn kans om het te laten zien"

Marsman geniet van speeltijd: "Mijn kans om het te laten zien"

2 december 2020 – Justin Bijlow wordt in ieder geval tot de winterstop niet meer terug verwacht bij Feyenoord en dus moet reservedoelman Nick Marsman zich laten zien. Dat doet hij vooralsnog goed; in een slechte wedstrijd tegen FC Utrecht was het aan Marsman te danken dat de schade beperkt bleef tot 1-1. Ook de keeper zelf genoot van zijn eigen optreden."Dit is mijn kans om het te laten zien", zei Marsman tegenover VTBL. "Als keeper is het gewoon fijn als je een reeks wedstrijden hebt om erin te komen. Ik denk dat je kunt zien dat het steeds beter gaat." Dat was bijvoorbeeld te zien in de wedstrijd tegen Utrecht, waar de goalie erg belangrijk was. "Als keeper ben je afhankelijk van de ballen die je krijgt. Tegen Utrecht spelen we wat minder, dan krijg je wat meer te doen. Ik hoop dat we tegen Dinamo Zagreb (voor de Europa League donderdagavond, red.) beter voor de dag komen. Als keeper hoop je zo min mogelijk te doen, want dan speelt het team goed. Als het wat minder goed, dan moet ik er staan."

Voor die wedstrijd tegen Dinamo Zagreb zal het bij Feyenoord beter moeten dan afgelopen zondag. Marsman hoopt daar zelf een bijdrage aan te kunnen leveren. "Als keeper is het zonder publiek iets makkelijker om te coachen. We hebben gesproken over waar het precies aan lag. Natuurlijk missen we veel spelers, heerst er vermoeidheid en speelden we twee wedstrijden met tien man, maar dat zijn geen excuses. Uiteindelijk moet je het ook doen met de jongens die op het veld staan. Kwalitatief hebben we gewoon een goede selectie, dus moet dat kunnen. Donderdag moeten we laten zien dat de wedstrijd tegen Utrecht een incident was."

Op de vraag of hij door zijn goede spel de geblesseerde Bijlow kan vervangen, moet Marsman lachen. "Justin heeft laten zien dat hij een van de beste keepers van Nederland is. Niet voor niets werd hij opgeroepen voor het Nederlands elftal (door zijn blessure ging hij niet, red.). Ik denk dat iedereen wel ziet dat hij een heel mooie toekomst voor zich heeft. Ik ken mijn plaats, maar daarnaast is het ook aan mij om te laten zien wat ik in huis heb. Daar is nu een mooie kans voor."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021