Baan wil Kuyt nog niet bij Feyenoord, Fraser ideale kandidaat

Baan wil Kuyt nog niet bij Feyenoord, Fraser ideale kandidaat

2 december 2020 – Nadat Dick Advocaat bekend maakte na dit seizoen te stoppen als trainer van Feyenoord, wordt er al druk gespeculeerd over zijn mogelijke opvolger. Dirk Kuyt is één van de namen. Aan hem zou de belofte zijn gedaan dat hij op termijn aan het roer zou komen te staan in Rotterdam-Zuid, maar volgens voormalig technisch directeur van de club Rob Baan is het daar nog veel te vroeg voor."Frank Arnesen moet hem eerst maar voor anderhalf tot twee jaar naar FC Utrecht sturen, om hem daar meters te laten maken als trainer", was Baan duidelijk tegenover RTV Rijnmond. "Eigenlijk vind ik het niet echt een goed moment om dit bekend te maken", ging hij verder over het aangekondigde vertrek van Advocaat, "maar hij werd er zo vaak naar gevraagd, dat hij die duidelijkheid nu maar gegeven heeft. Gezien de successen die hij nu behaalt had ik hem geadviseerd nog even te wachten."

In plaats van Kuyt ziet Baan meer in een andere voormalig Feyenoord-speler. "Kandidaat nummer 1 op mijn lijstje zou Henk Fraser zijn. Samen met John de Wolf zou dat een uitstekend koppel zijn. Ik zou er nog een derde oud-Feyenoorder in de persoon van Jon Dahl Tomasson aan toevoegen." Tomasson is momenteel trainer van het Zweedse Malmö FF, waarmee hij begin november de landstitel pakte. Fraser staat aan het roer bij Sparta, maar werd ook al in verband gebracht met het hoofdtrainerschap in Utrecht. 

Kuyt was voorheen al trainer van Feyenoord Onder 19, maar wees in verband met zijn scheiding een volgende stap bij het Onder 21-elftal af. Ook FC Volendam-trainer Wim Jonk wordt veel in verband gebracht met de vacante positie bij Feyenoord. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021