Spoorboekje: PSV, Feyenoord en AZ in actie in Europa League

3 december 2020, 10:28

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 3 december.

Specials

De tops en flops uit de vijfde Champions League-ronde

De vijfde speelronde van de Champions League was er weer een vol spektakel. Ajax verloor nipt van Liverpool, Manchester United ging onderuit tegen Paris Saint-Germain en Olivier Giroud scoorde erop los tegen Sevilla. FCUpdate.nl zette de tops en flops van de voorlaatste speelronde in de groepsfase op een rijtje.

Wedstrijden

Feyenoord - Dinamo Zagreb (18.55 uur)

Het door blessures geteisterde Feyenoord kan zich met een beetje geluk verzekeren van overwintering in de Europa League. Dan moeten de Rotterdammers zelf winnen van Dinamo en moet CSKA Moskou drie punten pakken op bezoek bij Wolfsberger AC. Trainer Dick Advocaat moet het echter wel doen zonder Bart Nieuwkoop, Nicolai Jørgensen, Ridgeciano Haps, Christian Conteh, Justin Bijlow, Luis Sinisterra, Róbert Bozeník, Sven van Beek en Leroy Fer.

AZ - Napoli (21.00 uur)

In de loodzware groep F moet AZ winnen van Napoli om het Europese avontuur nog te kunnen verlengen. De Italianen (negen punten) zijn koploper, maar ook Real Sociedad (zeven punten) en AZ (zeven punten) azen nog op een plekje in de knockout-fase. Sociedad staat er wat onderling resultaat betreft beter voor en dus moet de ploeg van trainer Arne Slot opnieuw stunten tegen Napoli. In Napels werd er immers met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Dani de Wit. Een nieuwe driepunter is eigenlijk noodzakelijk voor de thuisploeg.

Granada - PSV (21.00 uur)

Roger Schmidt spaarde afgelopen weekend liefst acht basisspelers tegen Sparta Rotterdam en is zodoende met een grotendeels fitte selectie afgereisd naar Spanje. Daar wacht het belangrijke treffen met Granada, dat eerder dit seizoen nog met 1-2 won in Eindhoven. PSV strijdt samen met PAOK om plek twee in groep E en het verschil tussen beide ploegen is momenteel een puntje in het voordeel van de Brabanders. Granada is al geplaatst voor de knockout-fase, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat PSV een gemakkelijk avondje kan verwachten in Estadio Nuevo Los Cármenes.

Voetbal op tv

18.55 uur: AC Milan - Celtic, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Europa League

18.55 uur: Feyenoord - Dinamo Zagreb, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League

18.55 uur: LASK Linz - Tottenham Hotspur, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: AZ - Napoli, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Granada - PSV, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen